Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2024
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκικός χάρτης εμφανίζει ολόκληρη την Κύπρο να ανήκει στην Τουρκία. Στο βίντεο τονίζεται η συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Ακόμα έναν προκλητικό χάρτη κυκλοφόρησε η Τουρκία, αυτή τη φορά όμως με τον πλέον επίσημο τρόπο, αφού αυτός δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Ο χάρτης αναρτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στο Twitter μαζί με βίντεο, τα οποία έχουν ως σκοπό να τονίσουν τη συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ο χάρτης δείχνει ολόκληρη την Κύπρο με κόκκινο χρώμα ν’ ανήκει στην Τουρκία και έρχεται να προστεθεί στη σειρά προκλητικών χαρτών που εμφανίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι τον τελευταίο καιρό.

Στο μήνυμα του λογαριασμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter αναφέρεται «68η επέτειος (από την είσοδο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ), μαζί για την Ειρήνη και την ασφάλεια».

Ο χάρτης ανέβηκε μαζί με ένα βίντεο το οποίο «εξηγεί τη συνεισφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και του ΝΑΤΟ στην Τουρκία». Όπως αναφέρει το μήνυμα «η Τουρκία θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της Συμμαχίας, σε πολιτικό, στρατιωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο», ενώ στο βίντεο υπάρχει ένα μήνυμα που εξάρει τη συμβολή της Τουρκίας στη συμμαχία.

«Ως σύμμαχοι μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Πορευόμαστε μαζί για να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο. Η υποστήριξη μας στο ΝΑΤΟ πηγαίνει πίσω στο 1952, όταν η Τουρκία εισήλθε στη συμμαχία. Είμαστε μία από τις χώρες που συνεισφέρει περισσότερο στις αποστολές και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι η πρώτη γυναίκα πιλότος στην ιστορία της συμμαχίας, η Λεμάν Μποζκούρτ Αλτιντσεκίτς ήταν από την Τουρκία. Ήταν η έμπνευση για πολλές νέες γυναίκες και άνδρες να ενταχθούν στο στρατό. Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ έχει ίση φωνή. Παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Ενωμένοι είμαστε ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι. Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα για τους πολίτες μας και στηρίζουμε ενεργά τις χώρες εταίρους μας στο ΝΑΤΟ».

Την σημασία του εν λόγω χάρτη ανέλυσε ο Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, τέως Διοικητής της ΚΥΠ Κύπρου, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του «Σίγμα». Ο κ. Πενταράς υπογράμμισε πως είναι ένας κρατικός χάρτης και αυτό είναι που τον κάνει πιο σημαντικό, σε σχέση με άλλους χάρτες που διέρρευσαν πρόσφατα.

Όπως εξήγησε, «είναι ένας μακροπρόθεσμος, θα έλεγα, στόχος της Τουρκίας. Δεν είναι βραχυπρόθεσμος στόχος, η τουρκοποίηση της Κύπρου, είναι μακροπρόθεσμος. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι, είτε μέσω μιας λύσης του Κυπριακού, είτε χωρίς λύση, η Τουρκία να ασκεί τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσω Κύπρου. Αυτός είναι ο στόχος ο βραχυπρόθεσμος της Τουρκίας και όλες αυτές οι ενέργειες που βλέπουμε, και το θέμα του εποικισμού της Αμμοχώστου έχει άμεση σχέση με αυτό. Με την ταϊβανοποίηση της Κύπρου, που είναι το “Plan B” της Τουρκίας. Η ισλαμοποίηση έχει ήδη γίνει.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here