Ένα σκάφος του Λιμενικού επιχειρεί να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, ενώ οι Τούρκοι αδειάζουν ανθρώπους στη θάλασσα.
Λέμβοι με μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αν. Αιγαίο με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, όπως μπορεί να διαπιστωθεί από το βίντεο και τις δύο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο και το σχετικό φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ίδιο περιστατικό το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η λέμβος με τους μετανάστες συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έφτασε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού μια βάρκα με 48 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Όταν ένα σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη βάρκα με τους μετανάστες, ένα από τα 48 άτομα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τρύπησε το φουσκωτό με συνέπεια την ανατροπή του και με στόχο τα άτομα αυτά να πέσουν στη θάλασσα για να εξαναγκάσουν τα στελέχη του Λιμενικού να τα διασώσουν και να τα μεταφέρουν στη Λέσβο.

Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε, ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού, 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί, που είχε πέσει στη θάλασσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 8:30 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here