Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Μιλιέτ» με τίτλο ‘Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», το γερμανικό πλοίο Maria S. Merian ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές και όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, για να διεξαγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου μέχρι την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η Τουρκία εξέδωσε χθές νέα Navtex για μια περιοχή 580 χλμ. μήκους και 25 χλμ. πλάτους, σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο, από τ’ ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τ’ ανοιχτά της Κρήτης). Η NAVTEX εκδόθηκε από την Άγκυρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το γερμανικό πλοίο, αναφέρει η ‘Μιλιέτ’.
Επίσης, εκδόθηκε και δεύτερη NAVTEX από την Τουρκία για τη θαλάσσια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Κρήτης.

Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι, εξαιτίας των ΝΑVTEX που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα για τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, εμποδίζοντας έτσι το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό, ωστόσο τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’, πάντως, η Τουρκία έδωσε τη σχετική άδεια στο γερμανικό πλοίο, που θα διεξάγει έρευνες σχετικά με τη θερμότητα, την αφαλάτωση και το νερό.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here