Υποψήφια βουλευτής για τις εκλογές του Απριλίου στο Περού είναι μια 51χρονη πόρνη ή «εργάτρια του σεξ», όπως αποκαλεί η ίδια τον εαυτό της.
«Είμαι κουρασμένη πια λόγω του επαγγέλματος μου, να μου κλείνουν την πόρτα οι βουλευτές, όταν διεκδικούμε μέτρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών ή του τράφικινγκ» δήλωσε σχετικά με την υποψηφιότητά της με το «Πλατύ Μέτωπο» (συνασπισμός αριστερών κομμάτων).
ángela-villón-011

Οι στόχοι της, αν εκλεγεί είναι:
-νόμοι για την προώθηση των γυναικείων δικαιωμάτων,
-αποποινικοποίηση της άμβλωσης σε περίπτωση κυοφορίας λόγω βιασμού,
-σύμφωνα συμβίωσης και γάμους ομοφύλων,
-μάχη κατά του τράφικινγκ και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Η Άνχελα Βιγιόν, που σήμερα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, ξεκίνησε να εργάζεται ως ιερόδουλος, από ανάγκη στα 16 της χρόνια.
Τότε έμεινε έγκυος για πρώτη φορά και βγήκε στον δρόμο για να μπορέσει να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο μωρό της.
Μετά, κόλλησε εκεί, αφού έβγαζε περισσότερα από ό,τι ως υπαίθρια πωλήτρια, οικιακή βοηθός και όποια περιστασιακή δουλειά έβρισκε.
«Πήρα την απόφαση σε μια στιγμή κρίσης. Η κρίση πέρασε κι εγώ συνέχισα γιατί νιώθω άνετα κάνοντας αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι θύμα».

Αυτοαποκαλείται "εργάτρια του σεξ"
Αυτοαποκαλείται «εργάτρια του σεξ»

Η Άνχελα εμφανίζεται πολύ συνειδητοποιημένη για το επάγγελμά της, αλλά είμαι μάχιμη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικά της δικαιώματα, αλλά και των συναδέλφων της.
«Σε λένε πουτάνα αν πηγαίνεις με περισσότερους από έναν άντρα, αν φοράς στενά ρούχα, αν είσαι σέξι και αισθησιακή… Είτε είμαι πόρνη είτε όχι, είτε πληρώνομαι για να κάνω σεξ, είτε όχι, πάλι πουτάνα με αποκαλούν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα ετοιμάζεται να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ιερόδουλων.
Το έχει κάνει και στο παρελθόν, όταν στα 30 της ένας αστυνομικός την έσπασε στο ξύλο, επειδή εκείνη αρνήθηκε να τον πληρώσει για να της προσφέρει «προστασία».
Τον μήνυσε και όταν της έλεγαν πως οι πόρνες δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, μόνο οι αξιοσέβαστοι πολίτες μπορούν, τότε εκείνη απαντούσε, «είμαι μια αξιοσέβαστη πόρνη».
Η Άνχελα Βιγιόν πέτυχε την πρώτη καταδίκη αστυνομικού για κακοποίηση, εκβιασμό και απόπειρα εκμετάλλευσης πόρνης στην ιστορία του Περού.

Κάνει την προεκλογική της εκστρατεία μοιράζοντας φυλλάδια
Κάνει την προεκλογική της εκστρατεία μοιράζοντας φυλλάδια

Είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης οργάνωσης του Περού που μάχεται για τα εργασιακά δικαιώματα και τον σεβασμό των εργαζόμενων στη βιομηχανία του σεξ και διοργανώνει συχνά διάφορες καμπάνιες.
Όπως έκανε με την υπόθεση του αστυνομικού, έτσι και σήμερα, δεν δίνει σημασία στις προσβολές και τις ταπεινώσεις.
Κάνει την προεκλογική της εκστρατεία μοιράζοντάς καθημερινά φυλλάδια και μιλώντας η ίδια με τους ψηφοφόρους, εξηγώντας αναλυτικά τους στόχους της.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here