Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2024
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ιμάμογλου για Κωνσταντινούπολη μετά την επανακαταμέτρηση

Ο υποψήφιος του CHP για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε την Παρασκευή πως εξακολουθεί να προηγείται με 18.742 ψήφους μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης.

Η επανακαταμέτρηση έγινε συμπεριλαμβανομένων των άκυρων ψηφοδελτίων σε 17 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου δήλωσε στο FOX TV της Τουρκίας ότι έχουν επανακαταμετρηθεί 119.652 άκυρες ψήφοι, εκ των οποίων οι 2.184 κρίθηκαν υπέρ του υποψηφίου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ και 785 προστέθηκαν στον ίδιο.

Στα αρχικά αποτελέσματα των εκλογών, το CHP κέρδισε με μικρή διαφορά τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του, του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν και οι δυο την περασμένη Δευτέρα ότι ο Ιμάμογλου προηγείτο με διαφορά περίπου 25.000 ψήφων, που είναι πολύ μικρή για μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ωστόσο το AKP υπέβαλε ενστάσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από άκυρες ψήφους και άλλες εκλογικές παρατυπίες.

Reader

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here