Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την ομολογία του 35χρονου Ελληνοκύπριου που ομολόγησε τη δολοφονία της δεύτερης γυναίκας.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας τον άκουσαν να ομολογεί: Ένιωσα σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση όταν σκότωσα την πρώτη γυναίκα την ώρα της συνεύρεσης και γι’ αυτό το επανέλαβα. Μιλούσε στους ανακριτές για τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού.

«Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία» φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς για το πρώτο θύμα του, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της, η σορός της οποίας δεν έχει βρεθεί δεν έδωσε εξηγήσεις. Το θρίλερ στην Κύπρο συνεχίζεται καθώς οι αρχές καλούνται τώρα να εξακριβώσουν πόσες γυναίκες ήταν θύματά του.

Στη συνέχεια ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι επειδή ένιωσε ωραία αποφάσισε να το ξαναέκανε. Μετά τον πρώτο φόνο, επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές και για την Arian, ομολόγησε ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ και πως μετά ξεφορτώθηκε το πτώμα .

Πρωτοφανής και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Κύπρου χαρακτήρισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου την υπόθεση του λοχαγού serial killer, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ τόνισε πως η έκτασή της είναι πρόωρο να εκτιμηθεί, δεδομένου ότι στο φρεάτιο έχουν εντοπιστεί ενδείξεις για την ύπαρξη κι άλλων πτωμάτων.

Aγωνία για την ανεύρεση και άλλων σορών

Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να συμμετείχαν στην διαδικτυακή ιστοσελίδα στην οποία ήταν μέλος και ο 35χρονος. Οι Αρχές εξετάζουν εάν υπάρχει  σύνδεση με το προφίλ του «Ορέστη» με τις γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί.

Οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού θα συνεχιστούν και σήμερα καθώς εκτιμάται ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα του Νίκου Μεταξά. Οι κάμερες φαίνεται να έχουν εντοπίσει δύο ακόμα «όγκους» στο υπέδαφος ενώ ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, είπε ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρίσκονται και άλλες σοροί εντός του φρεατίου.

Το έργο του εντοπισμού ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο πυθμένας της λίμνης περιέχει μπάζα και κορμούς δέντρων, που δυσχεραίνουν την αναζήτηση  ενώ το σημείο από το οποίο απέκτησε πρόσβαση πριν από μήνες ο 35χρονος, μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις που ανέβασαν την στάθμη του νερού στην λίμνη, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΑΚ χρησιμοποιεί ειδική κάμερα, η οποία κατεβαίνει μέσα στο φρεάτιο και με αυτήν προσπαθούν να εντοπίσουν πτώματα. Κατά τη χθεσινή επιχείρηση, η κάμερα κατήλθε μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το βάθος του φρεατίου είναι 130 μέτρα.

Έρευνες πραγματοποιούνται, ταυτόχρονα, στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου ο ύποπτος υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι έχει ρίξει τη σορό της εξάχρονης ελλείπουσας Sierra Graze, η οποία ωστόσο δεν εντοπίστηκε ακόμη, με τους ανακριτές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να επιχειρεί να αποπροσανατολίσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here