Στα Δικαστήρια κατέληξαν δύο αδέλφια που εργάζονται στην ίδια εταιρία για να λύσουν τις διαφορές τους. Συγκεκριμένα ο ένας κατηγόρησε τον άλλον στον εργοδότη τους πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «ψεύτη, απατεώνα, κλέφτη, καταχραστή και πλαστογράφο».

Τα δύο αδέλφια που εργάζονταν σε εταιρία στη Λεμεσό, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο αφού σύμφωνα με τον ενάγοντα «το φθινόπωρο του 2005 ο αδελφός του, εκ προθέσεως, δημοσιοποίησε προφορικώς προς την εν λόγω εταιρεία, τον διευθυντή μιας άλλης εταιρείας και έναν λογιστή, ότι ο αδελφός του είναι “ψεύτης, απατεώνας, κλέφτης, καταχραστής και πλαστογράφος” ».

Η δυσφήμιση αυτή οδήγησε σε μειωμένες απολαβές και απώλεια της εργασίας του. Για αυτό καταχώρησε αγωγή ζητώντας γενικές και ειδικές αποζημιώσεις.
Ωστόσο, ο εναγόμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για εκδικητικά ελατήρια που είχε ο ενάγοντας εναντίον του.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή θεωρώντας ότι η μαρτυρία του παραπονούμενου ήταν εξ ακοής, στην οποία δεν έδωσε βαρύτητα κρίνοντας ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί πρωτογενής μαρτυρία.

Η αναληθής καταγγελία

Στις 27/9/2005, η σύζυγος του κατηγορουμένου, κατήγγειλε τον ενάγοντα πως πλαστογράφησε έγγραφο καταπιστεύματος και καταχράστηκε χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει εταιρία που είχε ιδρύσει με τον αδελφό του.
Ο ενάγοντας κλήθηκε από την αστυνομία και τους εργοδότες του για να δώσει λόγο για την κατηγορία.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο παραπονούμενος στράφηκε στο Ανώτατο το οποίο απεφάνθη πως «η μαρτυρία όπως την αποδέχθηκε, αν και εξ ακοής, εφόσον προσφέρθηκε προς απόδειξη της αλήθειας του περιεχομένου των δηλώσεων, βοούσε και θα έπρεπε να της δοθεί η δέουσα βαρύτητα και μάλιστα, υπό τις περιστάσεις που εξηγήθηκαν ανωτέρω, να οδηγήσει σε αντίστοιχα ευρήματα».

Τελικά, ο ενάγων κέρδισε τη δίκη εναντίον του αδελφού του που τον κατηγόρησε και θα λάβει αποζημιώσεις ύψους €3.500 με νόμιμο τόκο από 10.11.2006 συν τα έξοδα της δίκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here