Το όνομα της Μπελ Γκάνες έχει μπει στη λίστα με τις πιο διάσημες κατά συρροή δολοφόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σωματώδης γυναίκα σκότωσε περισσότερα από 40 άτομα από το 1884 έως το 1908 οπότε και εξαφανίστηκαν τα ίχνη της. Μοναδικό της κίνητρο τα χρήματα που έπαιρνε από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Γεννήθηκε στη Νορβηγία το 1859 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1881 όπου παντρεύτηκε τον πρώτο της άντρα, τρία χρόνια αργότερα.
Λίγο μετά τον γάμο τους, το σπίτι τους και το κατάστημα που διατηρούσαν κάηκαν μυστηριωδώς.
Το ζευγάρι πήρε τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία τα οποία κατέληξαν όλα στην Γκάνες αφού ο σύζυγός της πέθανε λίγο αργότερα από καρδιά.
Λέγεται ότι είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά τα οποία η Γκάνες δηλητηρίασε όσο ήταν βρέφη προκειμένου να πάρει τα χρήματα από την ασφαλιστική.
Η Γκάνες ξαναπαντρεύτηκε. Ο νέος της σύζυγος πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως και οι δύο κόρες τους.
Η Μπελ άρχισε να συναντά πλούσιους χήρους οι οποίοι έφταναν στο αγρόκτημά της με γεμάτα πορτοφόλια, τα ίχνη τους όμως χάνονταν για πάντα.
Όταν το 1908 ο αδερφός ενός από τα θύματά της άρχισε να ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης, μια φωτιά στο αγρόκτημα, στην Ιντιάνα, κατέστρεψε τα πάντα.

Το αγρόκτημα της Γκάνες

Όταν οι αρχές έφτασαν την επόμενη ημέρα, βρήκαν στα ερείπια τέσσερα πτώματα. Τα τρία αναγνωρίστηκαν και ήταν παιδιά της. Από το τέταρτο, που οι αρχές εκτίμησαν ότι ανήκε στην Γκάνες, έλειπε, για ανεξήγητο λόγο, το κεφάλι. Μετά την πυρκαγιά, τα θύματά της ανακαλύφθηκαν σε ρηχούς τάφους που ήταν διάσπαρτοι σε όλη τη φάρμα. Συνολικά βρέθηκαν περισσότερα από 40 πτώματα ανδρών και παιδιών.

Τα πτώματα βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του αγροκτήματος

Οι αρχές συνέλαβαν τον βοηθό της Γκάνες στο αγρόκτημα, τον Ρέι Λάμφιερ, με την κατηγορία του φόνου και του εμπρησμού. Κρίθηκε ένοχος για τον εμπρησμό, αλλά όχι για τις δολοφονίες. Πέθανε στη φυλακή αλλά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή πρόλαβε να αποκαλύψει την αλήθεια για τα εγκλήματα της Γκάνες και τη φωτιά στη φάρμα. Αποκάλυψε επίσης ότι το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε δεν ήταν δικό της.
Η Γκάνες σκηνοθέτησε τον θάνατό της και εγκατέλειψε την περιοχή αφού πρώτα σήκωσε τα περισσότερα χρήματά της από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.
Η αδίστακτη γυναίκα που σκότωνε τα μέλη της οικογένειά της για να παίρνει τα χρήματα από τις ασφαλιστικές δεν εντοπίστηκε ποτέ, ούτε επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Τέρας της Φλωρεντίας. Δολοφονούσε ζευγαράκια στο αυτοκίνητο τους από το 1968 ως το 1985. Διάσημο μέντιουμ υπέδειξε έναν ιερέα και ξαφνικά οι φόνοι σταμάτησαν…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here