Με λόγια ανατριχιαστικά, ο “Ορέστης” απευθύνεται  στους αξιωματικούς τς Αστυνομίας ομολογώντας τους φόνους που διέπραξε: «Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι».
Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Νίκου Μεταξά, ο οποίος και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού. Δρακόντεια και αυτή τη φορά τα μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός, όσο και εκτός της αίθουσας.
Το Δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του, στο άκουσμα νέων γεγονότων από τον ανακριτή, ο οποίος έκανε αναφορά και για μία υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον λεγόμενο «Ορέστη».
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.
Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.
Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες.
Μάλιστα, φαίνεται πως η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγό του Μεταξά (μέσω κοινωνικών δικτύων) τον βιασμό.
Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε 9 οχήματα και σπίτια.
Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών για εντοπισμό του χώρου στον οποίο ο ύποπτος προμηθεύτηκε τα τσιμεντοπλόκ. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.
«Δεν έχω ένσταση εντιμότατη» απάντησε ο Νίκος Μεταξάς, στο αίτημα για προσωποκράτηση. Αρνητικά απάντησε και στο εάν έχει να υποβάλει ερωτήσεις.
Το Δικαστήριο ανανέωσε την προσωποκράτησή του για άλλες 8 ημέρες.
Σημειώνεται πως ο 35χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Σε ερώτηση για το εάν θα εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του, απάντησε «μάλιστα εντιμότατη».
Αναλυτικά οι υποθέσεις:
1. Mary Rose και η 6χρονη κόρη της Σιέρρα
2. Αριάν Παλάνας Λοζάνο
3. Μαρικάρ Βαλντέζ
4. Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα
5. Έλενα Μπουνέα
6. Κχάτα Ανού
7. Βιασμός και άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας – κατά το έτος 2017.
Για την υπόθεση βιασμού, σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη αίτηση προσωποκράτησης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here