Ο δολοφόνος μαύρης μαγείας της Ινδονησίας σε διάστημα 11 χρόνων δολοφόνησε 42 νεαρές γυναίκες, προκειμένου να εκπληρώσει τις εντολές από το φάντασμα του πατέρα του. Έθαβε όλα τα πτώματα των θυμάτων του με τρόπο ώστε τα κεφάλια τους να κοιτούν προς το σπίτι του. Ήταν ένας ακόμη τρόπος να ενδυναμώσει τις πνευματικές του ιδιότητες.

Ο κατά συρροήν δολοφόνος από το Μεντάν, ενός προαστίου της πρωτεύουσας της Βόρειας Σουμάτρας, είχε διπλή ιδιότητα. Γνωστός στο χωριό ως βοσκός με μεγάλη έκταση χωραφιού, την οποία και εκμεταλλεύτηκε για να θάβει τα θύματα του. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας τον σέβονταν, καθώς βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη, ιδιαίτερα τους αρρώστους. Η φήμη για τις μαγικές του ιδιότητες εξαπλώθηκε στο χωριό. Μπορούσε να κάνει τις γυναίκες πιο όμορφες και να τις βοηθήσει να βρουν πιστούς και πλούσιους άντρες.

Το φάντασμα του πατέρα του τον καθοδήγησε να σκοτώσει 70 γυναίκες

Η δολοφονική δράση του μάγου ξεκίνησε το 1986 όταν υποστήριξε ότι το φάντασμα του πατέρα του εμφανίστηκε στον ύπνο του και του έδωσε μια οδηγία, την οποία ήταν υποχρεωμένος να ακολουθήσει. Αν ο Σουράτζι σκότωνε 70 γυναίκες, θα αποκτούσε περισσότερη δύναμη στη μαγεία του και οι δράσεις του θα απέδιδαν καλύτερα. Ο μάγος δήλωσε ότι σκότωσε 42 γυναίκες, λιγότερες από τον προβλεπόμενο στόχο του. Μετά τη σύλληψη του, έγιναν έρευνες από τη τοπική αστυνομία για τις γυναίκες που αγνοούνταν. Στη λίστα των πιθανών του θυμάτων προστέθηκαν 80 αγνοούμενες κοπέλες.

Τα θύματα προσέγγιζαν και πλήρωναν το δολοφόνο

Λόγω των δήθεν μαγικών του δυνάμεων, ο Σουράτζι σπάνια έβγαινε να ψάξει τα θύματα του.
Τα περισσότερα από αυτά τον προσέγγιζαν μόνα τους, ακόμα και από πιο μακρινά χωριά, για να του ζητήσουν να βελτιώσει τη ζωή τους.
Οι μαγικές του ιδιότητες είχαν αντίτιμο. Ο μάγος-δολοφόνος πριν εξασκήσει τις δυνάμεις του πάνω στα θύματά του, τις χρέωνε 200-400 δολάρια. Όταν μάζευε τα λεφτά, το ξόρκι ξεκινούσε και τελικά κατέληγε στον θάνατο της γυναίκας

O Σουράτζι στο δικαστήριο

Έπινε το σάλιο των θυμάτων του

Ο μάγος είχε τη βοήθεια τριών αδελφών που τις είχε παντρευτεί.
Ειδικότερα όμως συνεργός του ήταν η Tουμίνι. Μαζί παρέσυραν τα θύματα στο χωράφι του.
Μέρος της διαδικασίας της μαγείας ήταν να τις θάβει μέχρι τη μέση τους στο έδαφος, πριν τις στραγγαλίσει. Αμέσως μετά έπινε το σάλιο τους, που πίστευε πως θα αύξανε τη μαγική του δύναμη.

Τα πτώματα ήταν θαμμένα με φορά προς το σπίτι του

Η διαδικασία ολοκληρωνόταν με την ταφή των θυμάτων σε χώρο που οι ίδιες είχαν σκάψει, ακολουθώντας τις οδηγίες του μάγου.
Αφού προηγουμένως τις είχε θάψει μέχρι τη μέση, κάλυπτε και τα κεφάλια τους, τα οποία πάντα είχαν φορά προς το σπίτι του. Πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο ενδυνάμωνε τις πνευματικές του ικανότητες.

Ομολόγησε 42 δολοφονίες

Ο μάγος θα συνέχιζε για πολλά χρόνια τις δολοφονίες του, αν το τελευταίο από τα θύματά του δεν είχε μιλήσει στην οικογένεια για την επικείμενη επίσκεψη στον τοπικό μάγο.
Ο κανόνας ήταν ότι γύρω από αυτές τις επισκέψεις υπήρχε πάντα μυστικότητα γι αυτό και δεν είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα.
Όταν η κοπέλα δεν γύρισε, η οικογένειά της την αναζήτησε.
Έτσι η αστυνομία έφτασε σπίτι του μάγου. Σε έρευνα, όμως, που έγινε στο σπίτι του, ανακαλύφθηκαν τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας.
Το πτώμα της ήταν το πρώτο που βρέθηκε στο χωράφι του.
Στις 28 Απριλίου του 1997, ο δολοφόνος συνελήφθη και ομολόγησε όλες τις δολοφονίες. «Η μαύρη  μαγεία ήρθε από το Θεό. Δεν πιστεύω πιά. Έχω τύψεις. Μακάρι να είχα μια ευκαιρία να ζήσω», είπε όταν καταδικάστηκε σε θάνατο.

Τελευταία του επιθυμία ήταν να δει τη γυναίκα του

Παρότι μαζί με τη γυναίκα και συνεργό του είχαν ομολογήσει τις δολοφονίες τους, άλλαξαν την κατάθεση τους, υποστηρίζοντας ότι κατέθεσαν κάτω από την πίεση της αστυνομίας. Αυτή η κίνηση δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Σουράτζι καταδικάστηκε σε θάνατο, ενώ η γυναίκα του σε ισόβια κάθειρξη.
Η θανατική ποινή ίσχυε στην Ινδονησία, αλλά είχε πολλά χρόνια να εφαρμοστεί, γεγονός που έκανε τους δικηγόρους του μάγου να ελπίσουν σε μια δια βίου φυλάκιση.
Το 2008, 10 χρόνια μετά τη σύλληψή του εκτελέστηκε στην Ινδονησία, αφού είχε ικανοποιήσει τη τελευταία του επιθυμία, να δει τη γυναίκα του.
Η εκτέλεση του Σουράτζι ήταν μία από τις 10 που έγιναν μέσα σε μια χρονιά στην Ινδονησία, όπου η θανατική καταδίκη επιβάλλεται για αδικήματα όπως η τρομοκρατία μέχρι την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here