Αυτός είναι ο μεγαλύτερος-μικρός λάτρης των Beatles στην πιο απρόβλεπτη διασκευή του Don’t let me down. Ο Ντιόγκο Μέλο είναι μόλις δύο ετών και τραγουδά με την κιθάρα του την θρυλική επιτυχία των Σκαθαριών.

Ο πατέρας του σίγουρα θα αισθάνεται υπερήφανος.

Η ιστορία του τραγουδιού δεν είναι καθόλου χαριτωμένη

Όταν το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1969 για τον δίσκο Let it Be, ο Λένον ζήτησε από τον Ρίνγκο Σταρ να μπει πολύ δυναμικά με τα κρουστά στην εισαγωγή. «Θέλω να μου δώσεις κουράγιο, για να μπω στα φωνητικά ουρλιάζοντας» του είπε. Αργότερα, μιλώντας στο περιοδικό  Rolling Stone, εξήγησε τι εννοούσε. «Όταν πνίγεσαι, δε λες ΄θα μου έδινε μεγάλη χαρά αν κάποιος είχε την ευγενή καλοσύνη να προσέξει ότι είμαι στα πρόθυρα του πνιγμού και να με βοηθήσει΄. Απλώς ουρλιάζεις».  Όπως αποκάλυψε, το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν μια κραυγή αγωνίας του Τζον προς τη Γιόκο Όνο.

O Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε μιλήσει για εκείνη την περίοδο, αναφέροντας ότι ο Λένον είχε πέσει στα ναρκωτικά και η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη.
«Έχω την εντύπωση πως αυτό μπορεί να τον διασκέδαζε και να τον εξιτάριζε αλλά, την ίδια στιγμή, κάπου μέσα του τον τρομοκρατούσε κιόλας. Το Don’t Let Me Down ήταν μια ειλικρινής ικεσία, “Μη με απογοητεύσεις, ότι και να γίνει, σε παρακαλώ. Τα έχω ρισκάρει όλα, κάνω όλα αυτά που κάνω, μόνο μη με απογοητεύσεις”. Ήταν σαν να έλεγε στη Γιόκο, “Έχω ξεπεράσει κάθε όριο εδώ, σου δείχνω πόσο ευάλωτος είμαι, δεν πρέπει να με προδόσεις”. Για μένα ήταν μια ειλικρινής κραυγή για βοήθεια» (βιβλίο του Barry Miles «Many Years From Now»).

Με πληροφορίες από openculture 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here