Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922 ξέσπασε στη Σμύρνη η φωτιά που σήμανε την ολοκληρωτική καταστροφή της. Οι μαρτυρίες για το ποιος έβαλε τη φωτιά απασχόλησαν επί δεκαετίες τους ιστορικούς και δίχασαν την διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά όλες οι έρευνες, ακόμα και  Τούρκων ιστορικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο και όχι «ατύχημα».

Το επιχείρημα της τουρκικής προπαγάνδας ότι οι Έλληνες υποχωρώντας έβαλαν φωτιά στα σπίτια τους δεν μπορεί να έχει καμία ιστορική αλήθεια και καταρρίπτεται από προφανή επιχειρήματα και πλήθος στοιχείων.

Η δραματική υποχώρηση του ελληνικού στρατού  δεν μπορεί να αποτελέσει  απάντηση στο κάψιμο της ιστορικής πόλης. Αντιθέτως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι στάχτες είναι αποτέλεσμα της οργής, του μίσους και της εκδικητικής επέλασης των νεότουρκων, με την ανοχή των «συμμαχικών» δυνάμεων.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου», τι λένε Τούρκοι ιστορικοί που μελέτησαν το θέμα  και πως διχάζονται ανάμεσα στην «πυρκαγιά» ή την «πυρπόληση» της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ακόμη:  «Ο ελληνικός λαός έτυχε βδελυρής συμπεριφοράς από συμμαχικά έθνη». Το κάψιμο στη Σμύρνης και η εγκληματική απάθεια των συμμάχων, όταν γίνονταν φόνοι, βιασμοί και λεηλασίες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here