Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 1988 η Πλάκα γέμισε με αστέρια της ροκ.
Ήταν το βράδυ πριν από τη μεγάλη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΟΑΚΑ και ο Στινγκ έκλεινε τα 37.

Ο μάνατζέρ του, Μάιλς Κόπλαντ, κάλεσε όλη την ομάδα του “Human Rights Now” σε μια παραδοσιακή ταβέρνα της Πλάκας, για να φάνε και να πιουν ένα ποτηράκι στην υγεία του Στινγκ.
Η ταβέρνα «Καλοκαιρινός» γέμισε με ροκάδες πρώτης γραμμής. Το ένα ποτηράκι έφερε το δεύτερο, το τραπέζι γέμισε μεζέδες, ούζο και ρετσίνα και το ήσυχο εορταστικό δείπνο μετατράπηκε σε ξέφρενο γλέντι μέχρι πρωίας.


Η ορχήστρα έπαιζε όλες τις λαϊκές επιτυχίες της εποχής και ξένοι καλεσμένοι δεν έχασαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τον ελληνικό τρόπο.

Ο Στινγκ του έδωσε και κατάλαβε. Είχε γενέθλια άλλωστε…

Μπρους Σπρίνγκστιν, Πίτερ Γκάμπριελ, Τρέισι Τσάπμαν, Στινγκ και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες χόρεψαν με την ψυχή τους τσιφτετέλι, συρτάκι κι έσπασαν πιάτα.

Το κέφι έχει ανάψει και ο Σπρίνγκστιν ετοιμάζεται να ανέβει στην πίστα

Κάποιοι Αμερικανοί τουρίστες που βρίσκονταν στην ταβέρνα δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον Σπρίνγκστιν να μπαίνει στο μαγαζί και μετά από λίγο να ανεβαίνει στην πίστα.
Το κέφι άναψε και το συγκρότημα του Γιουσού Ν’ Ντουρ άρχισε να παίζει κρουστά, χτυπώντας τα μαχαιροπίρουνα στα μπουκάλια που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι.

Ο Πίτερ Γκάμπριελ εύχεται χρόνια πολλά στον εορτάζοντα Στινγκ

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την επομένη  οι καλλιτέχνες γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο σε μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες στη χώρα μας που έμειναν στην Ιστορία. Ο Σπρίνγκστιν και σε αυτή τη συναυλία ήταν αυτός που μάγεψε το κοινό, όταν ξεσήκωσε όλο το ΟΑΚΑ και έδειξε ότι στις ζωντανές εμφανίσεις ήταν και παραμένει μακράν ο καλύτερος.

*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το περιοδικό ΠΟΠ&ΡΟΚ, τεύχος Νοεμβρίου 1988
*Οι φωτογραφίες είναι της Κατερίνας Νικολάου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πρώτες εμφανίσεις των άσημων «Doors». Έπαιζαν 5 ώρες και έπαιρναν μόνο 5 δολάρια. Γιατί απέλυαν τον Μόρισον κάθε εβδομάδα;…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here