Στις 17 Δεκεμβρίου 1985, ο Νάσερ Σαμή, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε ένα ελβετικό αεροπλάνο της Swiss Air με προορισμό την Ιορδανία.
Ο 26χρονος νεαρός, με το ιορδανικό διαβατήριο είχε αποβιβαστεί στην Κύπρο λίγες μέρες προηγουμένως από το Ντουμπάι και έμενε στη Λεμεσό.
Γύρω στις έξι το απόγευμα της, στάθηκε στην ουρά για τον καθιερωμένο έλεγχο του αεροδρομίου. Στα χέρια του κράταγε δύο σακούλες με δύο νταμιτζάνες κόκκινο κρασί, τις πέρασε από τον μηχανισμό ανίχνευσης και αφού δεν εντοπίστηκε κάποιο επικίνδυνο ή ύποπτο υλικό, προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του.

Όμως ο αστυνομικός που εργαζόταν στο τμήμα, επέμεινε πως οι μπουκάλες με το κρασί φαίνονταν ύποπτες όπως επίσης και οι κινήσεις του νεαρού, για αυτό διέταξε να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Με την πρώτη ματιά οι μπουκάλες φαίνονταν συνηθισμένες, γεμάτες κρασί. Ωστόσο, αντί για κρασί ο Νάσερ Σαμή, είχε βάψει τα μπουκάλια με μαύρη μπογιά και τα είχε μετατρέψει σε οπλαποθήκες. Οι αστυνόμοι έβγαλαν από αυτές 3 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 1 σιγαστήρα, 2 φυσιγγιοθήκες και 91 σφαίρες!

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά τα ευρήματα. Στο σπίτι του στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν άλλες δύο νταμιτζάνες με 3 χειροβομβίδες, ένα σιγαστήρα και 25 φυσίγγια συσκευασμένα.

Τελικά, το δικαστήριο Λάρνακας το 1986 τον καταδίκασε σε φυλάκιση 7 ετών.
Οι αρχές υπέθεσαν ότι θα διέπραττε αεροπειρατεία.

*Όλα τα αντικείμενα εκτίθενται στο Μουσείο Κυπριακής Αστυνομίας

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: «Στείλτε ένα ασθενοφόρο και ένα φέρετρο». Η πτήση τρόμου με ισλαμιστές αεροπειρατές που προσγειώθηκαν στη Λάρνακα και άρχισαν να εκτελούν τους επιβάτες. Η ομηρία ρεκόρ  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here