Με τίτλο «Ζώντας τη ζωή μου πιο γρήγορα», το βίντεο παρουσιάζει εκατοντάδες selfies που έβγαζε κάθε μέρα για τα τελευταία 16 χρόνια ο Τζόναθαν Κέλερ.

Στη ιστοσελίδα του, ο Κέλερ εξηγεί ότι άρχισε να τραβάει φωτογραφίες του εαυτού του σε ηλικία 22 ετών, επειδή η κοπέλα του τον πείραζε ότι ξόδεψε χρήματα για να αγοράσει μια πανάκριβη ψηφιακή μηχανή χωρίς λόγο.

Από τότε κάθε μέρα έβγαζε μια selfie παίρνοντας πάντα την ίδια έκφραση, προκειμένου να τεκμηριώσει τις φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές αλλαγές στην εμφάνισή του.

Στη συνέχεια συγκέντρωσε όλες τις φωτογραφίες του σε ένα βίντεο τριών λεπτών, που δείχνει πώς το πρόσωπό του έχει αλλάξει και πόσο έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια.

«Αρχικά, σκέφτηκα ότι το έργο μου εστιάζει στις διαφορές που μπορεί κανείς να δει στο εαυτού από μέρα σε μέρα. Ίδιο πρόσωπο με διαφορετικά πρόσωπα. Δεδομένου ότι το έργο όλο και μεγάλωνε, έγινε περισσότερο για τη διαδικασία του συνόλου. Άρχισα να εξετάζω τις μακροπρόθεσμες αλλαγές που συμβαίνουν παράλληλα με τις βραχυπρόθεσμες αλλαγές », ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Τζόναθαν Κέλερ το 2015 ήταν 39 χρονών.
Μέχρι τότε είχε κυκλοφορήσει δύο βίντεο του έργου του – το ένα μετά από οκτώ χρόνια και το ένα μετά το 16 χρόνια – και λέει ότι θα συνεχίσει να βγάζει φωτογραφίες μέχρι τον θάνατό του.
«Μόνο τότε θα είναι πλήρες το έργο μου και θα αξίζει πραγματικά», εξήγησε ο ίδιος.
«Ας ελπίσουμε ότι η ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι μακριά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, έτσι δεν είναι;» προσέθεσε.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/CcLPn46Xsv8

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here