Νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου ζητούν οι Τούρκοι για να επιστρέψουν την Αμμόχωστο.

Αυτό συνάγεται από την συνέντευξη του Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί στην «Καθημερινή» Κύπρου που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (13/08).

«Είναι απαράδεκτη η διασύνδεση της επιστροφής των Βαρωσίων με οποιοδήποτε άλλο θέμα και ιδιαίτερα με τη λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου», ανέφερε στον Παχύαμμο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σχολιάζοντας τα πιο πάνω.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του μνημόσυνου πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964, στο οποίο παρέστη, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «εμείς θεωρούμε ότι η επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους, όπως και η απόδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο των συμφωνιών της τρίτης Βιέννης και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου».

Δηλαδή, ανέφερε ο Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, «πρέπει να είναι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να είναι υπό τις προϋποθέσεις οι οποίες, έχουν τεθεί μέσα από τα ψηφίσματα των ΗΕ” και όχι – όπως είπε- «από οποιεσδήποτε άλλες προϋποθέσεις που θέτουν οι Τούρκοι».

Πηγή: tothemaonline

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here