Κάθε σπήλαιο είναι μοναδικό και αξιοθαύμαστο έργο της φύσης, όμως το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά αφήνει άφωνο τον επισκέπτη με τα σμαραγδένια του νερά και την επιβλητική ατμόσφαιρα.

Βρίσκεται στον Καραβόμυλο σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από την πόλη της Σάμης.
Η υπόγεια λίμνη του σπηλαίου βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και βάθος από 10 μ. έως 40 μ. Οι σταλακτίτες ηλικίας 16.000 έως 20.000 χρόνων στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

melissani5

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι μια κατακόρυφη φυσική είσοδος που δημιουργήθηκε από την πτώση των βράχων ενός τμήματος της οροφής.
Το φυσικό άνοιγμα επιτρέπει στο φως του ήλιου να περνά στο εσωτερικό του σπηλαίου δίνοντας μοναδικές αποχρώσεις του γαλάζιου στο νερό, δημιουργώντας ένα εξωτικό τοπίο.
Επίσης, οι ηλιαχτίδες που περνούν δίνουν μοναδικές αποχρώσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει ένα μικρό νησάκι μήκους 30 μέτρων, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μέτρων.
Ανασκαφές που έγιναν στο νησάκι έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα, που πιστοποιούν ότι το σπήλαιο χρησιμοποιούνταν για λατρευτικές τελετές προς τον θεό Πάνα.
Επίσης, τα ευρήματα πιστοποιούν την παρουσία γυναικείων μορφών, τις γνωστές Νύμφες για αυτό και το σπήλαιο επονομάζεται και “Σπήλαιο των Νυμφών”.
Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το νερό της λίμνης επικοινωνεί υπογείως με το νερό στις Καταβόθρες του Αργοστολίου, ένα από τα γεωλογικά μυστήρια της Κεφαλλονιάς.

melissani9

Αξίζει όταν επισκεφθείτε την Κεφαλλονιά να κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο και να θαυμάσετε τους χρωματισμούς των νερών και τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες.
Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι ανοικτό για τους επισκέπτες της από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όλες τις ημέρες.
Η πρόσβαση και η περιήγηση στο χώρο είναι απολύτως ασφαλής και πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα σας ξεναγήσει στη λίμνη.

melissani6

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα Kefalonia Island

Περιηγηθείτε στο σπήλαιο της Μελισσάνης μέσα από το βίντεο:

Διαβάστε επίσης :

Από πού βγήκε η φράση: «Κατά φωνή κι ο γάιδαρος», που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αθήνα

Το σοκ των ιεραποστόλων όταν αντίκρισαν τις γυναίκες των Εσκιμώων με εσώρουχα «στρινγκ». Ήταν κατασκευασμένα από δέρμα φώκιας και τα φορούσαν μέσα στο σπίτι, ακόμα και μπροστά στους καλεσμένους

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here