Στην πόλη Setenil de las Bodegas, οι 3.000 κάτοικοι της ζουν κυριολεκτικά κάτω από έναν θεόρατο βράχο. Η μικρή κάτασπρη πόλη βορειοδυτικά της Καντίθ στην Ισπανία, συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό με σπίτια χτισμένα μέσα και κάτω από τα τείχη ενός φαραγγιού, στους διαβρωμένους βράχους του ποταμού Rio Trejo.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι κάτοικοι επέλεξαν να παραμείνουν για πρακτικούς λόγους!
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, οι κάτοικοι επέλεξαν να παραμείνουν για πρακτικούς λόγους!

Οι φυσικές σπηλιές της πόλης αποδείχτηκε ότι ήταν ιδανικό μέρος διαβίωσης. Επειδή τα σπίτια είναι χτισμένα μέσα στον βράχο, το καλοκαίρι παραμένουν δροσερά, ενώ τον χειμώνα διατηρούν τη θερμότητα στο εσωτερικό τους. Το μόνο που απαιτούνταν για την κατασκευή των οικημάτων ήταν μια πρόσοψη.
Setenil_de_las_Bodegas_Cadiz7

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ιδιομορφία της, έχει κάνει την ανδαλουσιανή πόλη ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το όνομα της «Senetil de las Botegas», παραπέμπει στην πλούσια ιστορία της. Από τη λατινική φράση Septem nihil, που σημαίνει «επτά φορές όχι», αναφέρεται στις επτά φορές όπου καθολικοί κυβερνήτες προσπάθησαν να πάρουν τα εδάφη από τους Μαυριτανούς.

Η πόλη φημίζεται για το κρασί και το ελαιόλαδο που παράγει
Η πόλη φημίζεται για το κρασί και το ελαιόλαδο που παράγει

Tην αποκαλούν «Σταθερή σαν Βράχο» για προφανείς λόγους. Οι μόνιμοι κάτοικοι εδώ και εκατοντάδες χρόνια χρησιμοποιούν τις δροσερές περιοχές κάτω από τον βράχο για να αποθηκεύσουν όλα τα τοπικά προϊόντα. Εκεί οφείλεται και το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της, «Bodega», που στα ισπανικά σημαίνει αποθήκη.

To εσωτερικό των μαγαζιών δεν χρειάστηκε κάποια εργασία αφού οι βράχοι υπερκάλυπταν τις ανάγκες
To εσωτερικό των μαγαζιών και των σπιτιών δεν χρειάστηκε κάποια επιπλέον εργασία, αφού οι βράχοι που υποκαθιστούν  τους τοίχους υπερκάλυπτουν τις ανάγκες

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο και ανακαλύψτε την πόλη μέσα στον βράχο, Senetil de las Bodegas:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
isla-desΤο «στοιχειωμένο» νησί με τις κούκλες που έγινε τουριστικό αξιοθέατο. Την ιστορία διέδωσε ο επιστάτης του, όταν βρήκε ένα πνιγμένο κορίτσι και δίπλα του επέπλεε μια κούκλα. Αργότερα είχε το ίδιο τέλος και αυτός (φωτο)…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here