Η Βίκυ Ιακωβίδου υπήρξε μια αναγνωρίσιμη μορφή του κινηματογράφου. Δεν έπαιξε ποτέ έναν ολοκληρωμένο ρόλο και συνήθως «εισέβαλε» σε διάφορες σκηνές . Έτσι άφησε έντονο το αποτύπωμά της σε δεκάδες ταινίες με τις κινήσεις και το ύφος της.

Ήταν ιδιαίτερα παραγωγική καθώς μέτρησε συμμετοχές σε 168 ταινίες. Σε 80 ταινίες τουλάχιστον υποδύθηκε την πελάτισσα νυχτερινού κέντρου.
Μέσα από το σινεμά δημιούργησε ισχυρές φιλίες με μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Κώστας Βουτσάς.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της είναι όταν υποδύθηκε την ιερόδουλη στην ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο». Στο έργο προσπαθούσε να αποπλανήσει τον Γιώργο Κωνσταντίνου και να μπει στο καμπαρέ όπου δούλευε στην Τρούμπα. «Ψιτ, αγοράκι να σου πω»… του έλεγε.

Γεννήθηκε την δεκαετία του 1930, αλλά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την ζωή της. Δεν είναι γνωστό ούτε το πότε πέθανε.
Στην πραγματικότητα δεν ήταν ηθοποιός, αλλά  ενδυματολόγος του θεάτρου, με άδεια και ταυτότητα επαγγέλματος.

Ήταν καλή φίλη της Ρένας Βλαχοπούλου και του Κώστα Βουτσά

Το «κομπαρσιλίκι» ήταν το χόμπι της. Το έκανε για να μην πλήττει. «Έμπαινα γιατί έπρεπε να διασκεδάσω κάπως κι εγώ» έλεγε.
Οι περισσότεροι ρόλοι της ήταν ως πελάτισσα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης.

Είχε ρεκόρ συμμετοχών στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Όπως έλεγε, έπαιζε για διασκέδαση.

Στην ταινία «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός» την στιγμή που η πρωταγωνίστρια Ρένα Βλαχοπούλου τραγουδά, γίνεται ένα κοντινό πλάνο στην Βίκυ Ιακωβίδου η οποία σκουπίζει διακριτικά τα δάκρυα της (στο 02:06 η επίμαχη στιγμή):

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: «Ρε Κύπριε δεν κατάλαβες τι είναι; Χασίσι είναι». Η πλάκα του ηθοποιού Νίκου Φέρμα στον Σωτήρη Μουστάκα … 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here