Σχηματίστηκαν το 1969 στο Χιούστον του Τέξας και έγιναν γνωστοί όχι μόνο για τη μουσική τους, αλλά και για την ιδιαίτερη εμφάνισή τους.
Το χαρακτηριστικό της μουσικής τους ήταν ότι συνέδεσαν τα blues με τα blues rock, το hard rock και το boogie.
Το παρθενικό τους single κυκλοφόρησε το 1970 και την ίδια χρονιά έδωσαν την πρώτη τους συναυλία.
Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1973 με τίτλο Tres Hombres έγινε χρυσό. Οι στίχοι ενός από τα τραγούδια, του «La Grange», αναφέρονται σε οίκο ανοχής, αλλά ο βασικός λόγος που έγινε επιτυχία είναι το επικό ριφάκι της εισαγωγής.

Rumour spreadin’ a-’round in that Texas town/ ’bout that shack outside La Grange/ and you know what I’m talkin’ about.

Ακολούθησε περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Απρίλιο του 1975, το συγκρότημα είδε τον δίσκο «Fandango», που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά να σκαρφαλώνει για δεύτερη φορά στο Top 10 των αμερικανικών charts.
Το 1976 ακολουθεί άλλος ένας χρυσός δίσκος.
Μετά από την πρώτη παγκόσμια αλλά και κουραστική περιοδεία τους, τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα δύο χρόνων. Τότε ήταν που άλλαξαν ριζικά  την εμφάνισή τους, την οποία κρατούν μέχρι σήμερα και αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Το πρώτο τους single κυκλοφόρησε το 1970. Ούτε καν υποψία της μακριάς γενειάδας που ακολούθησε αργότερα, δεν υπάρχει

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε τη δεκαετία του ‘80 με το συγκρότημα να γεμίζει γήπεδα και τεράστιες συναυλιακές αίθουσες σε όλον τον κόσμο.
Το 1983 κυκλοφόρησαν τον δίσκο που τους απογείωσε. Το «Eliminator» έγινε διαμαντένιος στις ΗΠΑ και τον Καναδά και τέσσερις φορές πλατινένιος στη Βρετανία.
Τραγούδια του άλμπουμ όπως το «Gimme All Your Lovin’ «, «Legs» και «Sharp Dressed Man» γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά κυκλοφόρησαν 15 δίσκους από τους οποίους ένας έγινε διαμαντένιος, ένας πέντε φορές πλατινένιος, τρεις έγιναν πλατινένιοι και τέσσερις χρυσοί.
Είναι οι ΖΖ TOP με τη χαρακτηριστική γενειάδα μέχρι το στήθος. Πριν από μερικά χρόνια, ο frontman του συγκροτήματος Billy Gibbons αποκάλυψε πως η Gillette είχε προσφέρει στον ίδιο και τον Dusty Hill ένα εκατομμύριο δολάρια για να ξυριστούν.

Ο Billy Gibbons. Πριν και μετά

Και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά, λέγοντας ότι προτίμησαν να διατηρήσουν την εμφάνισή τους, παρά να θυμίζουν τον ατσαλάκωτο αμερικανό ηθοποιό Vincent Price.

Διαβάστε επίσης: Αναγνωρίζετε την «σέξι στριπτιζέζ» στο βίντεο κλιπ των Rolling Stones, «Anybody seen my baby»; Είναι μια από τις πιο διάσημες και όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here