«Η νεαρή Δ.Α  ήταν το πρόσωπο που τράβηξε όλα σχεδόν τα βλέμματα στην παραλία της Ψαρούς. Αφενός για το καυτό μπικίνι που αναδείκνυε το θανατηφόρο κορμί της και αφετέρου επειδή το γνωστό μοντέλο ήταν με τον νέο της αγαπημένο με τον οποίο απολάμβαναν τον ήλιο και την θάλασσα».
(Από «δημοφιλή» ιστοσελίδα  με κοινωνικές ειδήσεις)

Οι πιο ασήμαντες ειδήσεις στην πιο σημαντική θέση της ειδησεογραφίας ένα μόνο προκαλούν. Αδιαφορία.
Όταν ένας αναγνώστης αναρωτήθηκε, «μα είναι δυνατόν όλοι οι ασήμαντοι πηγαίνουν στο ίδιο μέρος;» αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ένα ασυνήθιστο μέρος του νησιού που συνάντησε η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜτΧ» και προφανώς καμιά από τις πρωταγωνίστριες των συνηθισμένων νέων της Ψαρούς …

 

Σας παρουσιάζουμε τις θαλάσσιες σπηλιές της Μυκόνου.
Όσο και αν εκπλήσσεστε σας πληροφορούμε ότι αυτό μέρος βρίσκεται εκεί.
Συγκεκριμένα στο ανατολικό άκρο του νησιού, στο περίφημο Δραγονήσι.
Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή του Henry Convert και απεικονίζουν ομάδα εκδρομέων να φτάνουν με βάρκες στο ειδυλλιακό και άγριο νησιωτικό προορισμό.

 

Η παρέα έχει ναυλώσει το καΐκι για να φτάσει από το λιμάνι της Μυκόνου στο εξωτικό μέρος.
Όλοι φορούν καπέλα, οι άνδρες είναι ντυμένοι με κουστούμι, οι γυναίκες με φαρδιά φορέματα και κρατούν ομπρέλες για τον ήλιο.

Αυτές ήταν οι προτιμήσεις των σελέμπριτις το 1903, όταν στο επίκεντρο ήταν οι φυσικές ομορφιές του νησιού και οι αρχαιότητες στη γειτονική Δήλο.

Εδώ δεν υπήρχαν ξαπλώστρες  ή άλλες ανέσεις. Έστρωναν τραπεζομάντιλο στην παραλία, μέσα στα καλάθια είχαν  χορταστικό κολατσιό και  το νερό το συντηρούσαν δροσερό μέσα σε πήλινο αμφορέα που ήταν ακουμπισμένος  στην ακροθαλασσιά.

Ο φωτογράφος δεν ήταν στημένος παπαράτσι, αλλά ο αρχαιολόγος Δημήτρης Σταυρόπουλος που είχε πάθος με τις μηχανές. Έτσι διασώθηκαν πολλές αυθεντικές στιγμές από το διαμάντι των Κυκλάδων που αποτελούν τιμή για την ιστορία και τους ανθρώπους που έζησαν και ζουν πάνω σ αυτό.

Πηγή φωτογραφιών : Η Μύκονος και η Δήλος στην αυγή του 20ου αιώνα, Χάρης Γιακουμής , εκδόσεις Τουμπής

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here