11 Σεπτεμβρίου 2001
Ο σάκος διακομιδής πτώματος είχε την ένδειξη «Θύμα 0001». Η άψυχη σορός ανήκε στον ιερέα Μάικλ Τζατζ. «Θεέ μου, σε παρακαλώ, κάντο να τελειώσει τώρα», ήταν τα τελευταία λόγια του όταν τον καταπλάκωσε μέρος του κτιρίου. Μόλις έμαθε για την καταστροφή στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, έτρεξε να βοηθήσει. Είδε ανθρώπους να πηδούν στο κενό για να γλυτώσουν, άνδρες και γυναίκες εγκλωβισμένους μέσα στα ερείπια.

Ο Τζατζ, ανήκε στο σώμα της Πυροσβεστικής, αλλά ασκούσε και το λειτούργημα του ιερωμένου. Όλοι μιλούσαν για τον «Άγιο ιερέα», που προσευχόταν δυνατά.
Ήταν γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Ήταν δίπλα στους ναρκομανείς, τις ιερόδουλες και τα ορφανά παιδιά. Η αγάπη του κόσμου και ο σεβασμός ήταν απεριόριστα στο πρόσωπο και το έργο του.
Ακόμα και όταν παραδέχτηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος τον στήριξε στην απόφαση του να μιλήσει δημόσια για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Είχε πειθώ και πίστευε βαθιά στην έννοια της πραγματικής συγχώρεσης. Όταν ο αστυνομικός ΜακΝτόναλντ πυροβολήθηκε τρεις φορές από κακοποιό, ο πατέρας Μάικλ τον έπεισε να δεχθεί την συγνώμη του δράστη μέσα από τη φυλακή.
Ήταν σημαντική φυσιογνωμία στην κοινωνία της Νέας Υόρκης. Επειδή ανήκε στο σώμα των Φραγκισκανών, πολλές φορές κυκλοφορούσε με την παραδοσιακή καφέ ρόμπα και σανδάλια. Έκανε αγώνα κατά του AIDS, μέσα από ημερίδες και προσωπικές ομιλίες, χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιήσει την ομοφυλοφιλία του ως παράδειγμα, γα να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως μεταδίδεται η ασθένεια σε κάθε περίπτωση.
Το 2006, κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Saint of 9/11», για την ζωή και το έργο του. Η στιγμή που μεταφέρουν την άψυχη σορό του, είναι από τις πιο δυνατές εκείνης της τραγικής ημέρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ιερέας που προκάλεσε πανικό στο Λονδίνο όταν μετέδωσε ότι έγινε εξέγερση και κάηκε το Μπιν Μπεν από «το κίνημα για την κατάργηση της ουράς στα ταμεία». Πώς αντέδρασε το BBC στις κατηγορίες…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here