Στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ, ορισμένα μικρά κορίτσια μετά το σχολείο, μαθαίνουν να στρίβουν το σώμα τους σαν «κουλουράκια». Μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στο παλάτι του Τζένκις Χαν, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αποχωρίζονται τις οικογένειες τους από τα 6 τους χρόνια. Την εκπαίδευση τους αναλαμβάνουν μάνατζερ, όπως και την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο σχολείο.
Πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται και να «στρίβουν» το σώμα τους με απίστευτους τρόπους. Οι τεχνικές απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση διότι ο πόνος, μέχρι να εξοικειωθούν οι μύες, είναι αφόρητος.

Πίσω από το χαμόγελο κρύβεται πόνος

Δεν είναι ακροβάτες. Η μέθοδος της «συστροφής» αποτελεί τεχνική που δεν μοιάζει την μεθόδους εκπαίδευσης των ακροβατών. Δεν συγκρίνεται με την ενόργανη ή το μπαλέτο.
Υπερβαίνει σε πόνο αλλά και τεχνική όλα τα αθλήματα που σχετίζονται με την ελαστικότητα του σώματος.
Τα χρήματα που κερδίζουν είναι αρκετά για να συντηρούν με άνεση τις οικογένειες τους.
Από μικρά, πολλά κορίτσια (και αγόρια τα τελευταία χρόνια) ονειρεύονται τη στιγμή που θα ασχοληθούν με τη «συστροφή» και θα κάνουν μεγάλη καριέρα.
Οι πρώτοι μήνες είναι κατά γενική ομολογία μαρτυρικοί. Όταν όμως ξεκινούν τα ταξίδια και οι παραστάσεις, όλα γίνονται πλέον ανάμνηση.

Cirque du Soleil. Η πιο επιτυχημένη ομάδα, με παγκόσμια καταξίωση που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της συστροφής στις παραστάσεις του

Ο ιατρικός κόσμος, έχει εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκεια και μερικοί ακόμη και την οργή τους για τις μεθόδους με τις οποίες προπονούνται τα κορίτσια, ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας τους.
Οι συχνές εξαρθρώσεις των μελών του σώματος κρύβουν κινδύνους για την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών. Αυχενικά και οσφυϊκά προβλήματα, αλλά και προβλήματα με τον νωτιαίο μυελό είναι πολύ συνηθισμένα.

Πολλές φορές συμβαίνουν σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Από τα πιο γνωστά είναι ο θανάσιμος τραυματισμός της Sarah Guyard Guillot, όταν έπεσε στο κενό, στο Λας Βέγκας. Ήταν μέλος του Cirque du Soleil:

Αν κάποιος σπουδαστής καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση, μπορεί να ελπίζει σε ένα μέλλον γεμάτο δόξα και χρήματα. Μια σύντομη καριέρα, που ολοκληρώνεται περίπου στα 40 χρόνια και αφήνει ένα σώμα ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

 

Δείτε ακόμα: Τα επτά πιο δημοφιλή «τέρατα» , στα τσίρκο του 20ου αιώνα. Η αδίστακτη εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here