Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου το 1964, στην Πάφο. Με καταγωγή από Πάφο από τη πλευρά της μητέρας του και Λεμεσό από την πλευρά του πατέρα του, ο ίδιος μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσή Ακτή, ενώ στα 10 του χρόνια έζησε την τουρκική εισβολή.

Ο αδελφός του Χριστόφορος Τορναρίτης, θυμάται ότι τον πρώτο μήνα της εισβολής τον έζησαν στη βεράντα ενός σπιτιού στην Άχνα, περιμένοντας να επιστρέψουν πίσω. Τον επόμενο μήνα, μετακινήθηκαν στις βρετανικές αγγλικές βάσεις επειδή η μητέρα τους κατείχε νοτιοαφρικάνικο διαβατήριο. Για ακόμη έναν μήνα έζησαν στα αντίσκηνα, μέχρι την οριστική τους μετακόμιση στη Λευκωσία.

Η τουρκική εισβολή τον επηρέασε τόσο και έγραψε την πρώτη του ποιητική συλλογή.  Από μικρός ήξερε πως ήθελε να γίνει πολιτικός.

nikos-tornaritis-mikrosΦοίτησε στα διασημότερα θρανία και είναι απόφοιτος νομικών και πολιτικών επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακου Senior Managers in Government του JFK School of Government στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έκανε παρέα με γερουσιαστές, βουλευτές, υπουργούς, στρατιωτικούς και τον γενικό διευθυντή της ΝΑΣΑ.

Με την οικογένειά του αριστερά και τα αδέλφια του δεξιά
Με την οικογένειά του αριστερά και τα αδέλφια του δεξιά

Το 2001 έκλεισε το δικηγορικό του γραφείο και αφιερώθηκε στην πολιτική ως βουλευτής του ΔΗΣΥ. Από το 2013 κατέχει τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για εννέα χρόνια.
Ταυτόχρονα, από τις 14 Μαϊου του 2013 εκτελεί καθήκοντα ως μέλος της Επιτροπής Επιλογής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Αγαπημένη του ομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ, αλλά δηλώνει όμως και Ολυμπιακός Λευκωσίας.
Εγγονός του πρώτου γενικού εισαγγελέα Κρίτωνα Τορναρίτη, ο Νίκος Τορναρίτης είναι σήμερα 52 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here