Το 1994, η δεκαμελής πολυεθνική ομάδα του Κώστα Μαριγλή έφτασε στην Κύπρο για να προσφέρει στην εκπαίδευση ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο. Ο 34χρονος από τη Χαλκίδα κατείχε την 7η θέση μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης.

Με 3000 επιτυχείς πτώσεις με αλεξίπτωτο στο ενεργητικό του και ως πρόεδρος της Αερολέσχης Χαλκίδας δέχτηκε την πρόσκληση της Αερολέσχης Πάφου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταδρομέων για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αλεξιπτωτισμού.

Στις 19 Μαρτίου 30 Κύπριοι εκπαιδεύομενοι αλεξιπτωτιστές επιχείρησαν κλασική πτώση. Μεταξύ αυτών και η Βέρα Παϊση. Μία 23χρονη κλινική ψυχολόγος που λίγους μήνες πριν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της και επέστρεψε στην Κύπρο. Η πρώτη της πτώση είχε απόλυτη επιτυχία. Μία ημέρα μετά δεν συνέβη το ίδιο.

Η τραγική μέρα

Η Βέρα βρέθηκε στα μαθήματα για να βοηθήσει με τις γνώσεις ψυχολογίας που κατείχε.
«Είχε πάντα μία αγάπη για τους αιθέρες», είπε ο αδελφός της. Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την ελεύθερη πτώση.
Θα έπεφτε στο κενό μαζί με τον Κώστα Μαριγλή.
Για να προβληθεί ακόμη περισσότερο η δράση και το άθλημα, αποφασίστηκε να γίνει ζωντανή κάλυψη από το κανάλι «Λόγος».

Η Βέρα Παϊση έκανε τις τελευταίες της δηλώσεις στον Λόγο, λίγο πριν την πτώση
Ένα λεπτό τρόμου
Ο Κώστας Μαριγλής εξηγεί στη Βέρα τις τελευταίες λεπτομέρειες

Οι δύο νέοι ήταν έτοιμοι για την πτώση. Έπεσαν στο κενό σαν να κατέβαιναν το τελευταίο σκαλί.
Στην αρχή η έκφρασή τους ήταν γαλήνια.
Με ανοιχτά τα χέρια απολάμβαναν την ελευθερία που τους προσέφερε η πτώση και χαμογελούσαν χωρίς να σκεφτούν την τραγική συνέχεια.
Μέσα σε λίγα λεπτά, το χαμόγελο και των δύο νέων μετετράπη σε τρόμο.

Ο Κώστας συνειδητοποιούσε πως το αλεξίπτωτό του δεν άνοιγε. Επέμεινε για λίγη ώρα, βλέποντας όμως την απόσταση να μικραίνει διαρκώς δοκίμασε το εφεδρικό. Όμως ούτε αυτό λειτουργούσε.

Στα επόμενα 60 δευτερόλεπτα οι δύο νέοι συνειδητοποιούν πως η κατάληξη θα είναι τραγική. Οι δύο φωνές ακούγονται σαν ένα και οι κραυγές γίνονται αντιληπτές από τους συγγενείς οι οποίοι παρακολουθούν έντρομοι τη βουτιά θανάτου.
Πέρασαν σαν βολίδα δίπλα από τον τρίτο αλεξιπτωτιστή, Γιάννη Μπισίμη, ο οποίος πέταξε το αλεξίπτωτό του και έκανε βουτιά στον αέρα προσπαθώντας να τους πλησιάσει.
Αλλά ήταν αδύνατο. Λίγα δευτερόλεπτα ο Γιάννης άνοιξε το εφεδρικό του αλεξίπτωτο για να σωθεί.
Ο Κώστας και η Βέρα κατέληξαν στο έδαφος, αγκαλιασμένοι.

Πληροφορίες: Το Περιοδικό

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Η άνανδρη δολοφονία του Πέτρου Κακουλλή από τους Τούρκους, ενώ μάζευε σαλιγκάρια. Του φώναξαν άλτ,σήκωσε τα χέρια ψηλά και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Το συγκλονιστικό ποίημα του Κ. Χαραλαμπίδη 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here