Το ιστορικό Κάστρο της Πάφου από τις 23 Δεκεμβρίου έχει ανοίξει και πάλι τις πύλες του και είναι επισκέψιμο για το ευρύ κοινό. 

Το μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου είχε παραμείνει κλειστό στους επισκέπτες για περίπου δυόμιση μήνες, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ηλεκτρολογική εγκατάστασή του και να προστεθεί εξειδικευμένος φωτισμός με εναλλαγή χρωμάτων στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό του.

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ενώ η προσπάθεια εντάσσεται στις συνεχείς ενέργειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Το Κάστρο Πάφου αποτελεί ορόσημο της πόλης, χώρο συγκέντρωσης και συνάθροισης του κοινού και το σκηνικό για τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης. Για τους λόγους αυτούς το Τμήμα Αρχαιοτήτων δίνει ιδιαίτερη βάση στην ορθή προβολή του. Η υλοποίηση του εν λόγω έργου κρίνεται ότι θα συμβάλει στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της πόλης και στην περαιτέρω ανάδειξη του γραφικού λιμανιού της Κάτω Πάφου.
Πρόκειται για το πρώτο Κάστρο που φωτίζεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και την προσθήκη εξειδικευμένου φωτισμού με εναλλαγή χρωμάτων και στα τέσσερα κάστρα της Κύπρου. Ακολουθούν τα Κάστρα της Λάρνακας, της Λεμεσού και του Κολοσσίου, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός της διετίας 2020-2021.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here