news247: Ο αντισυμβατικός Γιάν(ν)ης που τάραξε τα νερά της συντηρητικής Ευρώπης. Εκρηκτικός σε όλα του, διέψευσε τον εαυτό του, ακόμη και στην παραίτησή του!

Μέσα σε μόλις πέντε μήνες απέκτησε τόσους ένθερμους υποστηρικτές, όσους και θερμούς πολέμιους…

Ανατρεπτικός, ειλικρινής, αντισυμβατικός και γνήσια προκλητικός, ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι από τους υπουργούς Οικονομικών που μπορούν εύκολα να ξεχαστούν, ακόμη κι αν η παραμονή του στο πιο νευραλγικό υπουργείο της κυβέρνησης δεν έφτασε ούτε τους έξι μήνες.

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Γ. Βαρουφάκης ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων, που είτε τους λατρεύεις, είτε τους απεχθάνεσαι, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τους αγνοήσεις.

Ο Γιάν(ν)ης με το ένα «ν», ο οικονομολόγος – σταρ κατόρθωσε να ταράξει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα τα νερά της συντηρητικής Ευρώπης.

Χωρίς να σταματά να εκπλήσσει τους πάντες, ο Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει και τον διορισμό του: Μέσω του προσωπικού του blog και του λογαριασμού του στο Twitter για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επίσημες ανακοινώσεις.
varoufakis_twitter
Τα social media αποτελούν άλλωστε μια από τις μεγάλες αγάπες του Γ. Βαρουφάκη, που διψά για επικοινωνία με τους συνανθρώπους του.
varoufakis_ypourgeio

Eνδεικτικό είναι και το χαμόγελο με το οποίο προσερχόταν κάθε μέρα στο υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να κρύψει το συννεφιασμένο ύφος του μετά από κάθε νέα εμπλοκή που εμφανιζόταν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο υπέρμαχος της δημιουργικής ασάφειας έστρεψε πάνω του όλα τα φώτα των διεθνών ΜΜΕ για την αντισυμβατική στάση του, ενώ έκανε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του να εκλιπαρούν για λίγη… δημιουργική σαφήνεια.

Ήξερε ότι προκαλούσε με κάθε δήλωσή του κι όμως συνέχιζε να το κάνει, έχοντας πλήρη επίγνωση της εκρηκτικής κατάστασης που δημιουργούσε κάθε φορά στο πέρασμά του!

Ο Γ. Βαρουφάκης θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο πολυσυζητημένους υπουργούς Οικονομικών, όχι για έναν αλλά για αμέτρητους λόγους…

Η ανάγκη του να ξεχωρίζει εμφανής και αδιαμφισβήτητη: Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την επιμονή του να γράφει το όνομά του με ένα και όχι με δύο «ν».

Ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο υπουργός Οικονομικών που δήλωσε… ουάου (!) τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, τον κατηγόρησε ότι με τις δηλώσεις του «μόλις είχε σκοτώσει την τρόικα».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο πρώτο Eurogroup στο οποίο συμμετείχε – επίσης τον Φεβρουάριο – κι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ήδη στο κατώφλι της πιστωτικής ασφυξίας, δήλωνε πως τα… χρήματα δεν είναι το παν!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που διέψευδε τον εαυτό του συνεχώς, καθώς τη μια μέρα δήλωνε πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη δόση από το πρόγραμμα και την επόμενη μέρα προχωρούσε σε αναδίπλωση, λέγοντας πως δεν είχε ποτέ δηλώσει πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί εκταμίευση της δόσης!
varoufakis_fwtografia

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατέβαινε στις πορείες για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη λιτότητα, αν και κατείχε το νευραλγικό πόστο του υπουργού Οικονομικών.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εθεάθη μετά το δραματικό Eurogroup της Ρίγας να τριγυρίζει μόνος του στους δρόμους της πόλης, την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών γευμάτιζαν όλοι μαζί!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που την 1η Απριλίου ευχόταν… καλή Πρωταπριλιά, μέσω άρθρου με τίτλο «Η Ελλάδα θα υιοθετήσει το Bitcoin αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στα τέλη Μαΐου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών για να το διαψεύσει πριν καν περάσουν δύο ώρες και εν μέσω μπαράζ αντιδράσεων.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο δραματικό Eurogroup της περασμένης εβδομάδας βρέθηκε εκτός της συνεδρίασης (!) με τους Ευρωπαίους ομολόγους του να συνεχίζουν χωρίς εκείνον!

 Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε πριν από μερικά 24ωρα πως «Είναι ανάρμοστο να στηθώ στην ουρά του ΑΤΜ για 60 ευρώ!» και παρά το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς τραπεζικής αργίας εδώ και μια εβδομάδα.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μόλις χθες έριξε τη βόμβα για την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος… για να δηλώσει στη συνέχεια πως μιλούσε σε καθαρά ανύποπτο χρόνο και σε θεωρητική πάντα βάση!
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που διέψευσε τον εαυτό του, ακόμη και σε ό,τι αφορά την παραίτησή του, αφού είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί με επικράτηση του ναι στο δημοψήφισμα!

Τελικά ο Γ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε μετά τη σαρωτική επικράτηση του όχι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τιμή του… την απαίτηση των δανειστών για την απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών!

Διαβάστε από το news247: Τα διεθνή ΜΜΕ βλέπουν σημάδι συμφωνίας στην παραίτηση Βαρουφάκη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here