Ο Εκρέμ Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στην διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Συγκεκριμένα το 1988 – 90 σπούδασε στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα sigmaliveο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, φοίτησε στην Κερύνεια και έπαιξε και ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στην ομάδα TOL (Turk Ocagi Limassol). Στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο και στην ομάδα της Τραπεζούντας.

Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οι σχέσεις που είχε με τα κατεχόμενα τον οδήγησαν να κάνει και το μνημείο στην Κωνσταντινούπολη για την Κύπρο, με τον Κιουτσούκ και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο το οποίο βανδάλισαν οι Γκρίζοι Λύκοι.

Φωτογραφία του sigmalive:

Κωνσταντινούπολη: Ποντιακής καταγωγής ο νέος δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου

Το 2008 έγινε μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Είναι άλλωστε παραδοσιακός κεμαλιστής, ενώ η σύζυγός του δεν φοράει μαντίλα. Πρώτη ενέργειά του, αφού έγινε γνωστό ότι προηγείται με περίπου 25.000 ψήφους στην διεκδίκηση του μητροπολιτικού Δήμου, ήταν να ταξιδεύσει στην Άγκυρα ώστε να επισκεφτεί το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην προεκλογική του καμπάνια εστίασε στην αύξηση κοινωνικών επιδομάτων, την ανάγκη για φθηνότερες μεταφορές, τις επενδύσεις και στα περιβαλλοντικά σχέδια για τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης.

Ο γεννημένος στον Πόντο Ιμάμογλου που επικράτησε οριακά του Μπιναλί Γιλντιρίμ στις δημοτικές εκλογές που έλαβαν χώρα την Κυριακή, επισκέπτεται συχνά τα Γιαννιτσά. Σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook, έχει γράψει: «χορός με φίλους Έλληνες στα Γιαννιτσά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here