Η λίστα με τους επτά Κύπριους δισεκατομμυριούχους δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό περιοδικό Ceoworld. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα εφτά άτομα της λίστας είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται, ενώ συνολικά ξεπερνάνε τα $21.7 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με το περιοδικό, την πρώτη θέση κατέχειο Κύπριος υπήκοος John Fredriksen με την περιουσία του να αγγίζει τα $11.3 δισεκατομμύρια. Ο Fredriksen έχει στην κατοχή του πετρελαιοφόρα, φορτηγά πλοία, μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου και πλοία γεώτρησης.
Δεύτερος στη λίστα είναι ο Yakir Gabay, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ αλλά πήρε κυπριακή υπηκοότητα. Η περιουσία του φτάνει τα $3.6 δισεκατομμύρια.

Τρίτος πλουσιότερος στην Κύπρο είναι ο επιχειρηματίας Suat Gunsel με $1.8 δισεκατομμύρια. Ο Gunsel δραστηριοποιείται σε τομείς όπως τα κτηματομεσιτικά, τα τραπεζικά, τον τουρισμό, την υγεία και τα καύσιμα.
Ακολουθούν οι Surendra Hiranandani ($1.3 δισεκατομμύρια), Στέλιος Χατζηιωάννου ($1.3 δισεκατομμύρια), Κλέλια Χατζηιωάννου ($1.2 δισεκατομμύρια), και Πόλυς Χατζηιωάννου ($1.2 δισεκατομμύρια).
Ο Hiranandani κατάγεται από την Ινδία και ασχολείται με τα ακίνητα.
Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, από την άλλη, είναι ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας Easy Jet, στην οποία είναι μέτοχοι τα αδέλφια του, αλλά και δημιουργός των brands easyHotel, easyCar και easyCoffee.

Αναλυτικά η λίστα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here