Άφαντος παραμένει από χθες, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός, που έχει καταδικαστεί για τη 17 Νοέμβρη.

Ο Ξηρός έλειπε με άδεια από τη φυλακή από την πρώτη Ιανουαρίου και ενώ παρουσιαζόταν καθημερινά, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, χθες δεν εμφανίστηκε.

Η άδειά του λήγει κανονικά αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Ο Ξηρός δεν έχει επικοινωνήσει, μέχρι στιγμής, ούτε με το δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος, παρά τον συναγερμό που έχει ξεσπάσει στην αστυνομία, δήλωσε ότι «Μπόρεσε και ξέφυγε, όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η εξαφάνιση του πελάτη του, μεταφράζεται ως πολιτική απόφαση, απόλυτα συνεπή με την επαναστατική του δράση και οφείλεται σε κάποια ανεκπλήρωτα αιτήματα του Ξηρού μέχρι σήμερα.

Οι αρχές προσπαθούν να τον εντοπίσουν, ενώ έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύεται ο αδελφός του, Σάββας Ξηρός, επίσης κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι έρευνες των αρχών θα έχουν σύντομα αποτέλεσμα, ενώ για την «απόδραση» δήλωσε: «Αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here