Φωτογραφίες-σοκ από την πόλη φάντασμα δεν έχουμε δει λίγες φορές. Βίντεο σε μορφή οδοιπορικού που περνά μέσα από τους ανατριχιαστικά ερειπωμένους δρόμους της άλλοτε ανθηρής πόλης, επίσης. Βιντεογραφημένο υλικό πάνω από την «πεθαμένη» Αμμόχωστο με drone, που αποτελεί άλλωστε κυρίαρχη τάση ανάμεσα στους κινηματογραφιστές της εποχής μας, δεν έτυχε να ξαναδούμε.

famagusta 3

Το έφερε στη δημοσιότητα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris και κοινοποιείται σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο από Ελληνοκύπριους όσο και από Τουρκοκύπριους χρήστες των κοινωνικών μέσων.Το ενδιαφέρον του τετράλεπτου βίντεο εντοπίζεται στο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία προσφέρεται μια πανοραμική εικόνα της για σαράντα δύο χρόνια εγκαταλελειμμένης πόλης.

famagusta 2
Η πτήση ξεκινά πάνω από τα βομβαρδισμένα ξενοδοχεία στην περιοχή της «Γλώσσας» και στη συνέχει περιστρέφεται πάνω από την έρημη πόλη.
Στις εικόνες ξεχωρίζει ο εμπορικότερος δρόμος της Αμμοχώστου, η οδός Δημοκρατίας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα διαφορετικά χρώματα των σπιτιών στην ακατοίκητη και στην κατοικημένη περιοχή. Στην κατοικημένη τα κτίσματα φαίνονται λευκά ενώ στην ακατοίκητη έχουν ένα χρώμα καφετί.

Πηγή : sigmalive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : To θέρετρο της Κύπρου, που στοίχειωσαν οι Τούρκοι. Βαρώσια, ο αγαπημένος προορισμός του Χόλιγουντ. Φωτογραφίες που σοκάρουν, αλλά δεν ταράζουν τη διεθνή κοινή γνώμη…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here