Σάββατο, 20 Ιούλιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμένει ο Ερντογάν ως προς την κυπριακή ΑΟΖ. «Σταθερότητα στη Μεσόγειο μόνο αν προστατευτούν τα συμφέροντά μας»

Επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν στις προθέσεις του για την Κυπριακή ΑΟΖ, παρά το ενδεχόμενο κυρώσεων από την ΕΕ.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα στην περιοχή και τόνισε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στο ζήτημα το γνωρίζουν αυτό.

«Οπως όλα τα προβλήματα, θέλουμε να λύσουμε αυτό το θέμα με αμοιβαίες συζητήσεις, διάλογο και συνεργασία», υποστήριξε, αναφερόμενος στις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν προκύψει, μετά την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα αμερικανικά F-35 και την πιθανή αντικατάσταση της Τουρκίας στο πρόγραμμα, μετά την απόφασή του να αγοράσει τους ρωσικούς S-400. «Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε αδικίες σε βάρος μας από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, στρατηγικός εταίρος στο ΝΑΤΟ και μετά μιλάνε για κυρώσεις εναντίον σου. Αυτό δεν είναι κατανοητό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει σε μια Συμμαχία και υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεισφέρει σημαντικά στο ΝΑΤΟ πάνω από 60 χρόνια.

Για την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό αποτελεί διαχρονικά στρατηγικό στόχο εξωτερικής πολιτικής για την Αγκυρα, αλλά υπογράμμισε ότι «η Ενωση προσπαθεί να ξεγελάσει την Τουρκία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here