Η Nancy Crampton Brophy συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, τρεις μήνες μετά την κηδεία του συζύγου της, στην οποία εκφώνησε η ίδια τον επικήδειο, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η λυπημένη χήρα ήταν στην πραγματικότητα η δολοφόνος του άντρα της.

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τα στοιχεία που την οδήγησαν στη σύλληψη της 68χρονης, η οποία συνήθιζε να γράφει για εγκλήματα πάθους στα βιβλία της. Μερικοί από τους πιο γνωστούς της τίτλους είναι «Ο λάθος σύζυγος» και «Ο λάθος αστυνομικός», ενώ το θέμα της συζυγοκτονίας επανερχόταν συχνά στα μυθιστορήματά της. Μάλιστα, το 2011 είχε γράψει ένα δοκίμιο 700 λέξεων με τίτλο «Πώς να σκοτώσεις τον σύζυγό σου».

Ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, σκέφτομαι αρκετά συχνά τον φόνο και τις διαδικασίες εξιχνίασης εγκλημάτων της αστυνομίας. Εξάλλου, αν ο φόνος έχει ως στόχο να με απελευθερώσει, σίγουρα δεν θα ήθελα να περάσω όλη τη ζωή μου στη φυλακή», ανέφερε η συγγραφέας μεταξύ άλλων στο δοκίμιό της.

Ο σύζυγος της ήταν καθηγητής στη σχολή μαγειρικής Oregon Culinary Institute. Η σορός του βρέθηκε στην κουζίνα της σχολής όπου εργαζόταν.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του, η σύζυγός του και κύρια ύποπτη για το έγκλημα δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook όπου χαρακτήριζε τον άνδρα της τον «καλύτερό της φίλο» και εξέφραζε το σοκ της για αυτό που συνέβη.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο πάνω από 25 χρόνια. Η συγγραφέας συνήθιζε να αναφέρεται στον άνδρα της ως ο «κ. Σωστός», ενώ στον ιστότοπο όπου διαφημίζει τα βιβλία της αναφέρει: «Σαν όλα τα ζευγάρια είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, αλλά οι καλές στιγμές ήταν περισσότερες από τις κακές». Η δίκη έχει οριστεί για τις 17 Σεπτέμβρη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here