Παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες, παραδέχτηκε ο Λ.Τ σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για τη διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στο Στρόβολο με θύματα τον 60χρονο Γ.Χ και τη σύζυγο του Ν.Σ.

Οι άλλο τρεις ύποπτοι, η 21χρονη συμβία του Σ.Σ, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λ.Σ και ο 22χρονος συνεργός του Μ.Χ, δήλωσαν μη παραδοχή στις κατηγορίες και η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Ο 33χρονος δεν παραδέχθηκε την κατηγορία της διάρρηξης λέγοντας ότι το σπίτι ήταν ανοικτό. Ζήτησε επίσης όπως τερματιστεί η παροχή υπηρεσιών από τον δικηγόρο του ο οποίος ήταν παρών. Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση με τους συνηγόρους να μην φέρουν ένσταση. Το δικαστήριο επεφύλαξε όμως το δικαίωμα τους να το πράξουν σε κατοπινό στάδιο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κρατούμενοι αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή, είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή, είσοδο στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή και απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και αυτουργία.

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε την κοινή γνώμη

Τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου, βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι τους, ο καθηγητής Γ.Χ και η σύζυγός του Ν.Σ, τραπεζική υπάλληλος.

Η νεκροτομή διαπιστώνει 26 μαχαιριές στον 60χρονο και 9 μαχαιριές στην 59χρονη Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ως εκείνη τη στιγμή ήταν ο 15χρονος θετός γιος τους.

Η επόμενη μέρα φέρνει τις Αρχές αντιμέτωπες με την εξιχνίαση ενός εγκλήματος στο οποίο δεν υπάρχει αρχική ένδειξη για τα κίνητρα. Γίνεται λόγος για πρωτοφανές έγκλημα.

Πέρασαν έξι 24ωρα κατά τα οποία η ανακριτική ομάδα είχε πρώτη εικόνα μεν, που όμως δεν είχε ορατή συνέχεια.

Κλειδί αποτέλεσε η σύλληψη του 33χρονου μερικές μέρες αργότερα στην Αγία Νάπα.

Η σύλληψη αυτή, ξετύλιξε το κουβάρι και οδήγησε τις αρχές σε άλλες 3 συλλήψεις, της συμβίας του 33χρονου Σ.Σ, του ετεροθαλούς αδερφού του Λ.Σ και, λίγες μέρες αργότερα του Μ.Χ., ο οποίος φέρεται να είναι αυτός οποίος μπήκε στο σπίτι με τον 33χρονο το βράδυ της 19ης Αριλίου

Προφορικά, ο 33χρονος ομολογεί ότι ξέρει τα πάντα. Ακολουθεί αναγνωριστική παράταξη από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος τον αναγνώρισε, ως τον δράστη του εγκλήματος.

Αφότου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ακολούθως άνοιξε ο ασκός του αιόλου των καταιγιστικών εξελίξεων.

Τη δέκατη ημέρα από το παζλ, εξακολουθούν να λείπουν κομμάτια. Η αστυνομία αναζητεί μεταξύ άλλων το πορτοφόλι του 60χρονου θύματος καθώς και την κουκούλα που έφερε στο πρόσωπο του ο δεύτερος δράστης.

Η 21χρονη Σ.Σ, ανέφερε τα κίνητρα του εγκλήματος στις αρχές, καθώς και την κόλαση που ζούσε στο πλευρό του 33χρονου συντρόφου της το διάστημα πριν το βράδυ της άγριας δολοφονίας.

Μετά και τη σύλληψη του 22χρονου Μ.Χ – ο τελευταίος συλληφθείς – και την ομολογία της 21χρονης, το στυγερό έγκλημα θεωρείται ότι έχει εξιχνιαστεί, με όλους τους κατηγορούμενους να είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here