Διεθνής άσκηση κομάντο των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων (IAF), με την ονομασία «Game of Thrones», ολοκληρώθηκε στην Κύπρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Στην άσκηση πήραν μέρος οι ειδικές μονάδες «Egoz», «Maglan» και «Duvdevan», καθώς και ελικόπτερα, μοίρα αλεξιπτωτιστών, μοίρα UAV, και 669 ελίτ μονάδες έρευνας και διάσωσης.

Στόχος της άσκησης ήταν η βασική και επιχειρησιακή εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων κομάντο και των μοιρών των IAF ενάντια σε απειλές σε μια νέα και άγνωστη περιοχή στο βόρειο τμήμα.

Οι ασκήσεις περιλάμβαναν σύντομες νυχτερινές επιδρομές, με έμφαση στις μάχες σε ορεινά, στενά και σύνθετα περιβάλλοντα, επιθέσεις σε υποδομές του εχθρού, βοήθεια επίγειων δυνάμεων, παροχή εξοπλισμού heliborne, αργή τροφοδοσία ελικοπτέρου, διάσωση πιλότων που εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη τους και εκκένωση περιοχών από θύματα. Όλες οι ασκήσεις έγιναν ενώ μάχονταν εναντίον αεροπλάνων και δυνάμεων που προσομοίαζαν τον εχθρό.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι δυνάμεις των επιτελείων, οι πιλότοι και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησαν ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι επιχειρησιακές ικανότητες των δυνάμεων και να προωθηθεί η αμοιβαία μάθηση.

Ο αρχηγός των IDF, Aviv Kochavi, επισκέφθηκε την περιοχή άσκησης, παρακολουθώντας τις δυνάμεις στον τομέα και μίλησε με τους διοικητές σχετικά με επιχειρησιακά ζητήματα και προκλήσεις. Ακόμα, συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, κ. Ηλία Λεοντάρη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here