Ένας 47χρονος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από όχημα που έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Το όχημα ανασύρθηκε από τις λάσπες με γερανό της αστυνομίας και ο νεκρός ανασύρθηκε από δύτες.

Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν το αυτοκίνητο να παρασύρεται μέσα στον χείμαρρο, ενώ στην περιοχή εξελισσόταν σφοδρή βροχόπτωση.

epa01965076 Stormy weather.....Rough waves hit the coast at the Olympic Port in Barcelona, Northeastern Spain, 14 December 2009. Civil Defence has activated the alarm for rough surge with waves up to 4 meters high calling for precaution at ports, beaches and navigation. EPA/Xavier Bertral

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας

Η απότομη επέλαση της κακοκαιρίας προκάλεσε αρκετά σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε πεδινές περιοχές.

Θα χιονίσει στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και συγκεκριμένα σε Εύβοια, Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία στο Αιγαίο από 11 έως 13 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και στα βόρεια τη νύχτα θα είναι ισχυρός.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική προβλέπονται τη Δευτέρα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 και 6 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις και βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ με τη θερμοκρασία από μηδέν έως 4 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε παραθαλάσσιες περιοχές στη Μακεδονία και τη Θράκη με τη θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά της Ηπείρου όπως επίσης στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς. Άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, Εύβοια και Σποράδες προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο στα ημιορεινά και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

fragma

Συναγερμός στον Έβρο. Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.

Η διακοίνωση ενημέρωνε για πληρότητα του φράγματος σε ποσοστό 100% και για αποδέσμευση εντός των επόμενων ωρών περισσότερων από 300 κ.μ. νερού το δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ήδη στους σταθμούς μέτρησης στο ύψος του φράγματος στον Άρδα καταγράφονται 625 κυβικά, ενώ την ίδια ώρα αυξημένη ποσότητα νερού, 730 κυβικά το δευτερόλεπτο, κατεβαίνει και από τον ποταμό Έβρο στον οποίο καταλήγει και ο Άρδας.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή της Βύσσας και των Καστανέων Ορεστιάδας καθώς στη θέση Κιρίσανε στην περιφέρεια της Αδριανούπολης συναντώνται οι ποταμοί Άρδας, Τούντζα και Έβρος, όπου καταγράφονται ήδη 1000 κυβικά το δευτερόλεπτο με το όριο ασφαλείας περίπου στα 1400. Το ανάχωμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τα παλαιότερα, του ΄54 και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να σπάσει. Αυτή την ώρα το νερό στον ποταμό Άρδα έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που είναι τα 4,80 μέτρα καθώς έχει αγγίξει τα 5 μέτρα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση προς τους δήμους με την οποία καλεί πολίτες, αλιείς, κυνηγούς και κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν τους ποταμούς, Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο και τα αναχώματα αυτών.

Λόγω της παύσης των έντονων βροχοπτώσεων και εν αναμονή χιονοπτώσεων, οι οποίες εάν σημειωθούν θα επιβραδύνουν την ταχύτητα του νερού, οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι θα υπάρξει εκτόνωση του φαινομένου, η οποία όμως δεν θα γίνει αισθητή πριν από 24 ώρες.

kakokairiaΠροβλήματα σε πολλές περιοχές

Σύμφωνα με το news247, στην Αττική, ο ισχυρός άνεμος προκάλεσε πολλές πτώσεις δέντρων και πινακίδων, κυρίως στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

AdTech AdΣτη Β. Ελλάδα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται επιβεβλημένη σε ορισμένα σημεία του εθνικού, αλλά και επαρχιακού δικτύου.

Στη Μυτιλήνη υπερχείλισε ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή στο κέντρο της Λέσβου από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων.

Στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Στη Ροδόπη έκλεισε η επαρχιακή οδός Κομοτηνής –Μέσης στον οικισμό της Παραδημής μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού.

Στην Αργολίδα, σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια, ενώ ζημιές έχουμε και στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου – Μύλων, μετά τη Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα κάνοντας τον αδιάβατο, ωσότου συνεργεία σήμερα το πρωί απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

Το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν το παραλιακό μέτωπο των πληγεισών περιοχών.

Διαβάστε επίσης στο news247: Διεθνώς καταζητούμενος Αλβανός δολοφόνος κρυβόταν στην Θήβα με πλαστά στοιχεία επί σειρά ετών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here