Σύμφωνα με το news247.gr
Μία μόλις ημέρα μετά την παρολίγον σύγκρουση στο Αιγαίο μεταξύ ρωσικού αντιτορπιλικού σκάφους και τουρκικού αλιευτικού, νέο επεισόδιο ρίχνει λάδι στη φωτιά μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας

Μία κορβέτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα σκάφος της ακτοφυλακής ανάγκασαν ένα εμπορικό πλοίο που έφερε τουρκική σημαία να αλλάξει πορεία αφού παρεμβλήθηκε στην πορεία σκαφών μιας κριμαϊκής ενεργειακής εταιρίας, που ρυμουλκούσαν γεωτρύπανα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η εταιρία, η Chernomorneftegaz, δήλωσε πως τα γεωτρύπανα παραδόθηκαν με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται, πως την Κυριακή, η Ρωσία κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από συμβάν που σημειώθηκε στις 09.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, 13,6 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λήμνο, κατά το οποίο ένα ρωσικό αντιτορπιλικό κατάφερε μόλις να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο.

«Στις 13 Δεκεμβρίου, το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους Smetlivy, που βρισκόταν 22 χλμ.{13,6 μίλια} από το ελληνικό νησί Λήμνος στο βόρειο Αιγαίο, απέφυγε μια σύγκρουση με ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας πως το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού χρησιμοποίησε ελαφρά όπλα για να προειδοποιήσει το αλιευτικό.

Το ρωσικό πλήρωμα εντόπισε το τουρκικό αλιευτικό σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να κατευθύνεται προς το αντιτορπιλικό. Οι Ρώσοι άνοιξαν αμέσως πυρ, φροντίζοντας να μην χτυπήσουν το τουρκικό σκάφος, με στόχο να αποφευχθεί η πρόσκρουση των δύο σκαφών. Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως το αλιευτικό άλλαξε τότε πορεία, διατηρώντας απόσταση περίπου 500 μέτρων από το Smetlivy, χωρίς όμως να φροντίσει να επικοινωνήσει με αυτό.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το περιστατικό στο Αιγαίο πέλαγος» ανέφερε η ανακοίνωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here