«το κρέας δυο γυναικών αρκεί για να επιβιώσω μια εβδομάδα»

O κανίβαλος Nickolai Dzhumagaliev έμεινε γνωστός στο Τύπο ως το «μεταλλικό δόντι». Ακρωτηρίαζε, σκότωνε και βίαζε ακόμα και νεκρά τα θύματα του. Mαγείρευε τη σάρκα των  θυμάτων του και τη σέρβιρε ακόμα και σε φίλους του. Η ιστορία του κανιβάλου από το Καζακστάν δημοσιεύτηκε από έναν Ούγγρο ποιητή.

Επέλεγε να σκοτώνει μόνο γυναίκες. Τις μισούσε.

Σε ηλικία 20 χρόνων εντάχθηκε στις στρατιωτικές υπηρεσίες της Σοβιετικής Ένωσης. Η συναναστροφή του με τις γυναίκες στον στρατό, τον έκανε να μισήσει τις γυναίκες από την Ευρώπη, καθώς τις θεώρησε πολύ απελευθερωμένες και μακριά από τα πρότυπά του. Ταξίδεψε πολύ και πειραματίστηκε σε διαφορετικές δουλειές. Σε ένα από τα ταξίδια του, κόλλησε σύφιλη. Στα 25 του γύρισε στη χώρα του, στο σημερινό Καζακστάν, με έντονο μίσος προς τις γυναίκες. Το μίσος του τον έκανε να θεωρεί όλες τις γυναίκες πόρνες. Έτσι αποφάσισε πως θέλει να απαλλάξει τον κόσμο από τις πόρνες, τη ρίζα του κακού, κατά αυτόν.

Αποφυλακίστηκε μετά τη πρώτη του δολοφονία

Διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1970 όταν διαμέλισε το σώμα της νεαρής Nadezhda Yerofim. Πέταξε τα μέλη του σώματος της σε ένα βαρέλι και έφυγε από το σημείο της δολοφονίας. Την επόμενη χρονιά δολοφόνησε άλλη μια γυναίκα, την οποία σκότωσε, καθώς αυτή γυρνούσε από την εκκλησία. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της και τον συνέλαβε. Αποφυλακίστηκε μόνο μετά από ένα χρόνο κάθειρξης, καθώς αποδείχτηκε σχιζοφρενής. Επέστρεψε στη πόλη του Άλμα Άτα και βρήκε δουλειά εκεί ως εργάτης. Η δολοφονική του δράση συνεχίστηκε 9 χρόνια αργότερα από τον πρώτο του φόνο.

Η ομολογία για τη δολοφονία του πρώτου θύματος

Θεωρούταν από τους γείτονες του καλοντυμένος και ευγενικός. Σε μικρή ηλικία και ύστερα από ένα καβγά έχασε τα δόντια του, τα οποία αντικατέστησε με μεταλλικά. Τα λευκά μεταλλικά δόντια ήταν το χαρακτηριστικό του. Συνήθιζε να περιπλανιέται σε τοπικά σκοτεινά πάρκα, όπου και παρέσερνε τα θύματά του στον θάνατο. To 1979 εντόπισε το θύμα στο οποίο θέλησε να επιτεθεί σε ένα πάρκο. Σε μία από τις ομολογίες του περιέγραψε με λεπτομέρεια τον στραγγαλισμό της γυναίκας.
«ήταν μόνη της. Αμέσως την ακολούθησα με την καρδιά  μου να χτυπάει δυνατά. Την άρπαξα και τη έσυρα σε μια χωματερή, όταν εκείνη αντιστάθηκε της έκοψα το κεφάλι με ένα μαχαίρι. Την βίασα και ήπια το αίμα της».

Βίαζε τα θύματα του ακόμα και νεκρά

O δολοφόνος από το Καζακστάν ήταν νεκρόφιλος. Βίαζε τα θύματά του πριν, αλλά και αφού τα είχε δολοφονήσει. Ήταν μια διαδικασία που απολάμβανε, καθώς αποτελούσε μέρος στο «κυνήγι θυμάτων» του. Η διείσδυση στις μαχαιρωμένες πληγές των γυναικών δεν ήταν η πιο φρικιαστική πράξη των δολοφονιών του.

Διαμέλισε τα νεκρά σώματα και έφτιαξε πιτάκια από το κρέας τους.

Με μαχαίρι ή τσεκούρι σκότωνε τα θύματα του, τα οποία στη συνέχεια διαμέλιζε. Σύμφωνα με τον ίδιο τον δολοφόνο στο πρώτο θύμα αφαίρεσε τις ωοθήκες του και έκοψε τα στήθη του σε λωρίδες. Τα  μέλη  του σώματος τα  μετέφερε στο σπίτι του, όπου έφτιαχνε παραδοσιακές πίτες με γέμιση από το κρέας των θυμάτων του.

Παρακολουθούσε τους φίλους του να τρώνε ανθρώπινη σάρκα

Συχνά καλούσε φίλους στο σπίτι του στους οποίους προσέφερε γεύμα από ανθρώπινη σάρκα. Χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν, γίνονταν και αυτοί κανίβαλοι. Είχε καθιερώσει το δείπνο να γίνεται την επόμενη μέρα από τη δολοφονία. Στις 18 Δεκεμβρίου 1980 κάλεσε για άλλη μια φορά στο σπίτι δύο φίλους. Όταν οι καλεσμένοι πήγαν στην κουζίνα, εντόπισαν ένα διαμελισμένο κεφάλι από το τελευταίο θύμα του Νικολάι. Αμέσως σοκαρισμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία και παρότι ο κανίβαλος κατάφερε να ξεφύγει τον συνέλαβαν την επόμενη μέρα.

Συνδέθηκε με 100 δολοφονίες

Στην ανάκριση συνδέθηκε με 100 δολοφονίες ενώ θεωρήθηκε ύποπτος για τις 50 από αυτές. Παρόλα αυτά, δικάστηκε για τη δολοφονία μόνο 7 γυναικών. Mετά από ψυχιατρικές εξετάσεις, αποδείχθηκε σχιζοφρενής, επιβεβαιώνοντας τη διάγνωση που είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια. Έτσι οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, στο οποίο προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές ανεπιτυχώς.

Δραπέτης όχι μόνο μια φορά

Το 1989 ύστερα από χρόνια θεραπείας οι γιατροί αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε ένα άλλο ίδρυμα. Ο Νικολάι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι συνοδευόταν μόνο από μία νοσοκόμα και κατάφερε έτσι να δραπετεύσει. Δύο χρόνια αργότερα συλλαμβάνεται ξανά, το 1991, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν σε αυτή τη περίοδο έχει διαπράξει και άλλες δολοφονίες. Επέστρεψε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, από το οποίο πηγές αναφέρουν ότι δραπέτευσε ξανά τον Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο οι ρωσικές αρχές αρνούνται να επιβεβαιώσουν το γεγονός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here