Με μεγάλη αγωνία πέρασε τις πρώτες ημέρες του έτους 1970 μια 25χρονη κοπέλα από τη Σάμο.
Ήταν μεν κάτοχος του τυχερού λαχνού του κρατικού λαχείου, που χάριζε 6.000.000 δραχμές, (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε), το λαχείο όμως «μπήκε» ή μάλλον κομματιάστηκε στο πλύσιμο.
Όλα ξεκίνησαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς του ’70 όταν η κοπέλα, η οποία έμενε στο Κολωνάκι, αγόρασε δέκα λαχεία.
Η Καίτη, όπως ήταν το όνομά της, είχε μανία με τα λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια και όχι άδικα, αφού όπως είπε η ίδια: «Κέρδισα αρκετές φορές στο Λαϊκό Λαχείο μικροποσά και μια φορά έπιασα και 13αρι στο Προ-πο».
Τη συγκεκριμένη φορά, η κοπέλα δεν ενδιαφέρθηκε να δει την κλήρωση, γιατί την ημέρα που έγινε ήταν άρρωστη και δεν είχε διάθεση.
Νωρίτερα, είχε δώσει τους αριθμούς των λαχνών στον μνηστήρα της, Νίκο, ο οποίος ήταν χωροφύλακας και υπηρετούσε στο Ηράκλειο.
Όταν εκείνος την πήρε τηλέφωνο, η Καίτη δεν πίστευε στα αυτιά της: «Για δες τα λαχεία γιατί νομίζω ότι κέρδισες τον πρώτο λαχνό», της είπε.
Η χαρά της όμως κόπηκε απότομα, όταν, κλείνοντας το τηλέφωνο διαπίστωσε ότι εφτά από τα δέκα λαχεία που είχε αγοράσει, μεταξύ των οποίων και το τυχερό, ήταν στην τσέπη μιας ρόμπας, που είχε ήδη πλυθεί στο πλυντήριο.
«Όλοι αρχίσαμε το ψάξιμο. Διαλύσαμε κυριολεκτικά το πλυντήριο και τελικά καταφέραμε να βγάλουμε κομματιασμένα και μουσκεμένα τα λαχεία».
Η περιπέτεια της κοπέλας έγινε γνωστή και δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, όχι μία αλλά δύο ημέρες, όσο διήρκεσε δηλαδή η επιχείρηση συναρμολόγησης του λαχείου, καθώς όλοι περίμεναν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί.

kommatiastike
Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ για τη συγκόλληση των κομματιών, επιστρατεύτηκε ειδικός, ενώ η Καίτη είχε κλείσει ειδικό ραντεβού στα γραφεία της διευθύνσεως Κρατικών Λαχείων για να παρουσιάσει το λαχείο.
Η αγωνία της για το τι θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι για το κατά πόσο θα γινόταν δεκτό το λαχείο, κόπηκε απότομα και όχι με τον καλύτερο τρόπο, αφού εμφανίστηκε ένας 65χρονος που ήταν ο πραγματικός τυχερός.
Ο συνταξιούχος παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο γραφείο των λαχείων κρατώντας στα χέρια του τον τυχερό λαχνό.
Οι εφημερίδες είχαν φάει ένα καλό τρολάρισμα και η κοπέλα πήρε ένα μάθημα: πριν βάλουμε πλυντήριο ελέγχουμε τα ρούχα. Μπας και….

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here