Πούρα, ποτά, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα ενός αξιωματικού του Γ΄Ράιχ βρήκαν πρόσφατα Ρώσοι που έψαχναν για νάρκες σε σημεία όπου είχαν διεξαχθεί οι φονικές μάχες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όταν έφθασαν στην αγροτική περιοχή Νέφσκι Πιατατσόκ, όπου έγιναν αιματηρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ, το ειδικό μηχάνημα τους ειδοποίησε ότι κάτι είχαν βρει. Οι Ρώσοι έσκαψαν μέσα στις λάσπες και βρήκαν ένα κλειδωμένο μεταλλικό κουτί, θαμμένο λίγα μέτρα κάτω από το έδαφος.

box3
Ο αξιωματικός δεν παρέλειψε να πάρει στο πεδίο της μάχης κάποια εφόδια…

Οι ερευνητές άνοιξαν το βαρύ κιβώτιο κι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν το περιεχόμενό του. Το κουτί έδειχνε να ετοιμάστηκε πρόχειρα αλλά ήταν ασφυκτικά γεμάτο.
Περιείχε ρούχα, παπούτσια, χαρτονομίσματα της ναζιστικής Γερμανίας αλλά και δύο κουτιά με πούρα.
Ο κάτοχος του κιβωτίου φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη αγάπη στο ρούμι. Μέσα στο μεταλλικό κουτί βρέθηκαν δύο μπουκάλια,  τζαμαϊκανής παραγωγής.
Το σήμα στο καπέλο του αλλά και τα διακριτικά στο σακάκι της στολής του μαρτυρούν ότι ο κάτοχος του κιβωτίου ήταν αξιωματικός του Γ’ Ράιχ.

box2
Τα διακριτικά στο καπέλο και τη στολή του φανερώνουν οτι επρόκειτο για αξιωματικό του Γ’ Ράιχ

Δεν λείπουν πάντως εκείνοι που ισχυρίσθηκαν ότι το κουτί δεν είναι γνήσιο απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αναρωτιούνται πως θα μπορούσε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση το περιεχόμενό του. Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, το κιβώτιο να τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να τραβήξει την προσοχή όσων κάνουν συλλογή με αντικείμενα εκείνης της περιόδου.

case12
Στο μεταλλικό κιβώτιο βρέθηκαν και χαρτονομίσματα που χρησιμοποιούνταν στη ναζιστική Γερμανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here