Ο Μάικλ Φίσμπαχ, βουτάει για να παρατηρήσει από κοντά  τη νεαρή φάλαινα Βαλεντίνα που δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Έχει παγιδευτεί, μέσα σε πολλά μέτρα πετονιάς που είχαν ρίξει οι ψαράδες. Δεν μπορεί να κινηθεί καθόλου. Στην αρχή πίστευαν ότι είναι νεκρή, όμως μια μικρή κίνηση έδωσε ελπίδες στον Φίσμπαχ και στα υπόλοιπα μέλη της οικολογικής οργάνωσης The Great Whale Conservancy .

Έκοψαν με υπομονή τις πετονιές, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν το κήτος, που καθόταν υπομονετικά και έδειχνε ότι καταλαβαίνει την προσπάθεια που γινόταν για να σωθεί ενώ συμμετείχε και εκείνη με τον τρόπο της.

«Την κοιτούσα στα μάτια και προσπαθούσα να της δώσω δύναμη. Όταν κατάλαβα το πρόβλημα ένιωσα τα πόδια μου να κόβονται μπροστά στη θέα ενός τόσο δυνατού πλάσματος, που είχε μπλεχτεί από ανθρώπινη αμέλεια μέσα στις πετονιές. Έπρεπε να την σώσω», εξομολογήθηκε μετά την διάσωσή της ο Φίσμπαχ.

Όλα πήγαν καλά. Η Βαλεντίνα, όπως την ονόμασαν, απελευθερώθηκε και θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που την βοήθησαν. Για πολύ ώρα η φάλαινα έκανε απίστευτες βουτιές για να δείξει την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους.  Εκείνοι ανακουφισμένοι και περήφανοι, χαμογελούσαν και την φωτογράφιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη. Ο αποτρόπαιη δολοφονία των φαλαινών στην Ιαπωνία. Κυνηγοί- ψαράδες τις εγκλωβίζουν και αφού τις τραυματίζουν, τις αφήνουν να πνιγούν μέσα στο ίδιο τους το αίμα (φωτο & βίντεο)…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here