Κούκλες ακρωτηριασμένες, αποκεφαλισμένες, με κενά μάτια, που κρέμονται από δέντρα, καλάμια και ερείπια από καλύβες.
Με μια πρώτη ματιά στις φωτογραφίες, είναι κανείς σίγουρος ότι πρόκειται για σκηνικό ταινίας τρόμου.
Κι όμως είναι πραγματικότητα στο «Isla de las munecas» στο Μεξικό.
Το νησάκι δεν έχει κατοίκους, βρίσκεται νότια της πόλης του Μεξικό ανάμεσα στα κανάλια της περιοχής Χοτσιμίκο και θεωρείται στοιχειωμένο.

Η ιστορία του νησιού ξεκινά τη δεκαετία του ’50, όταν ο τότε επιστάτης του, Δον Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα, βρήκε στο κανάλι το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε για να το επαναφέρει στη ζωή, το κοριτσάκι πέθανε. Στο σημείο που εντόπισε το πνιγμένο κορίτσι, ο επιστάτης βρήκε και μια κούκλα, που υπέθεσε ότι του ανήκε.
Ο Μπαρέρα πήρε την κούκλα και την κρέμασε σε ένα δέντρο του νησιού σαν ένδειξη σεβασμού. Πίστευε ότι μπορούσε έτσι να κατευνάσει το πνεύμα της, επειδή δεν κατάφερε να τη σώσει.

island_dols3
Ο μοναχικός επιστάτης φαίνεται πως επηρεάστηκε πολύ από το συμβάν με το κορίτσι και τα υπόλοιπα χρόνια γέμισε το νησί με παλιές κούκλες, που έβρισκε στα κανάλια ή του έδινε ο κόσμος, από τις γύρω περιοχές.

doll-island
Κάποιοι συγγενείς του έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν ότι ο Μπαρέρα στοιχειώθηκε από το πνεύμα του κοριτσιού, το οποίο τον καθοδηγούσε, γι’ αυτό απέκτησε τη μανία με τις κρεμασμένες κούκλες. Περνώντας ο καιρός, ο Μπαρέρα έχασε τα λογικά του και άρχισε να διαδίδει ότι οι κούκλες ήταν στοιχειωμένες.

Mexico-Doll-Island-
Όπως έλεγε, τα βράδια οι κούκλες κουνιούνταν, μιλούσαν μεταξύ τους, τον βοηθούσαν ακόμα και στις εργασίες του στο νησί.
Ο περισσότερος κόσμος δεν πίστεψε την ιστορία με το πνιγμένο κορίτσι και οι «στοιχειωμένες» κούκλες  δεν προκάλεσαν φόβο.

doll-island10
Πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν προϊόν της φαντασίας του Μπαρέρα, που υπέφερε από μοναξιά στο νησί.
Υπήρξαν όμως και αρκετοί, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ανατριχιαστικές ιστορίες, που θεώρησαν αληθινό το περιστατικό με το κορίτσι και τις στοιχειωμένες κούκλες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τις έχουν δει να κουνιούνται, τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν, ενώ βρέθηκαν και κάποιοι που υποστήριξαν ότι ενώ βρίσκονταν μέσα σε μια βάρκα, οι κούκλες προσπάθησαν να τους παρασύρουν προς το «στοιχειωμένο» νησί.

island_dols2
Την ιστορία, που μοιάζει σενάριο θρίλερ, ολοκλήρωσε ο μυστηριώδης θάνατος του ίδιου του επιστάτη το 2001, που έκανε ακόμα και τους δύσπιστους να ανατριχιάσουν.
Ο Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα βρέθηκε πνιγμένος στο ίδιο σημείο, που ο ίδιος είχε βρει το κοριτσάκι.

island_dols4

Σήμερα το νησί είναι τουριστική ατραξιόν και πολύς κόσμος συνεχίζει την παράδοση, κρεμώντας κούκλες στα δέντρα.


Όσο περίεργη και απίστευτη είναι αυτή η ιστορία και παρόλο που η κοινή λογική αποκλείει το ενδεχόμενο το Νησί με τις κούκλες να είναι στοιχειωμένο, είναι γεγονός πως δύσκολα θα πήγαινε κανείς εκεί μόνος του. Για το βράδυ, ούτε συζήτηση…

dolls

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here