Η παραλία είναι γνωστή ως η «θάλασσα των αστεριών», γιατί τα νερά της φωσφορίζουν τη νύχτα.
Η θάλασσα μοιάζει με καθρέφτη, όπου αντανακλώνται τα αστέρια του ουρανού.
Στην πραγματικότητα το εντυπωσιακό μπλε φως οφείλεται στους φωτοσυνθετικούς μικροοργανισμούς που είναι γνωστοί ως φυτοπλαγκτόν.
8ec9f30928db56c4575eec248500b8b5
Το μοναδικό φαινόμενο ονομάζεται βιοφωτισμός και προέρχεται από ένα διαφορετικό είδος φυτοπλαγκτόν, το «bioluminesce», το οποίο συναντάται συνήθως στους ωκεανούς.
Οι μικροοργανισμοί περιέχουν τη χρωστική ουσία λουσιφερίνη, η οποία αντιδρά με το οξυγόνο και το ένζυμο λουσιφεράση και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται το μοναδικό μπλε φως της θάλασσας.
image5
Το φυτοπλαγκτόν κινείται παθητικά στην επιφάνεια της θάλασσας ανάλογα με τη φορά των ρευμάτων και διακρίνεται κυρίως όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη και έχει κύματα.
Χιλιάδες τουρίστες από όλον τον κόσμο πηγαίνουν τη νύχτα στην παραλία για να φωτογραφίσουν και να κολυμπήσουν στα «φωτεινά» νερά.
glowing_sea_4
Η εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται στο νησί Βαντού στις Μαλδίβες, στο οποίο κατοικούν μόλις 500 κάτοικοι.
Το μοναδικό θέαμα είναι ένα ακόμα θαύμα της φύσης που πιθανόν ενέπνευσε και τον σκηνοθέτη της ταινίας «Η Ζωή του Πι», η οποία κυκλοφόρησε το 2012.

1452155588_2942222_orig
Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του Πι, υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές, όπου η θάλασσα, όταν νυχτώνει φωσφορίζει.

lifeofpi
Η ταινία κέρδισε συνολικά 4 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων ένα για οπτικά εφέ. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το Βαντού των Μαλδίβων, η φύση μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας.

Η ταινία "Η ζωή του Πι" προτάθηκε για 11 Όσκαρ και απέφερε 609 εκατομμύρια δολάρια
Η ταινία «Η ζωή του Πι» προτάθηκε για 11 Όσκαρ και απέφερε 609 εκατομμύρια δολάρια

kithnos-xroma-700x466ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί στην αρχαία Ελλάδα ο ουρανός είχε χρώμα «μπρούτζινο», το κρασί και η θάλασσα ήταν «πορφυρά». Πώς αντιλαμβανόνταν ο Όμηρος και ο Αριστοτέλης τα χρώματα και γιατί δεν υπήρχε λέξη για το «γαλάζιο»

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here