«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσα να φανταστώ αυτή την εικόνα», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αστροναύτης Reid Wiserman, λίγα μόλις λεπτά αφού πήρε αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ο αστροναύτης δημοσίευσε τη φωτογραφία και από εκείνη τη στιγμή έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο, εντυπωσιάζοντας τους κατοίκους σε όλη τη  γη!

Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (Πολικό Σέλας), τόσο στο Βόρειο ημισφαίριο, όσο και στο Νότιο, αποκαλούμενο αντίστοιχα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας».
Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θεάματα που προσφέρει η φύση, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.
bbc selas 3

Το φαινόμενο εκμεταλλεύτηκε στον Μεσαίωνα η τότε εκκλησιαστική εξουσία στηριζόμενη στις δεισιδαιμονίες και τις υπερβατικές ερμηνείες.

Έλεγε ότι πρόκειται για  προμήνυμα μεγάλου κακού που στρέφεται κατά των άπιστων. Για εξαγνισμό λέγεται ότι λάμβανε τεράστιες περιουσίες.

Γκραβούρες εκείνης της εποχής εμφανίζουν το Σέλας ως τέρας που βγαίνει από την κόλαση  και σκορπά το θάνατο και τον όλεθρο.
Το Σέλας στις μέρες μας εξακολουθεί να εμφανίζεται και να προκαλεί θαυμασμό και χαρά στους ανθρώπους.
Η κόλαση μπορεί να περιμένει.
Πηγή φωτογραφίας: Reid Wiseman (@astro_reid) on Twitter

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here