Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να στέκεται δήθεν δίπλα σε Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο, έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου έγινε μπαράζ αναδημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντάθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ αυτών που παρουσιάζουν τον πατέρα Τσίπρα ως συνεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών και όσων μιλούν για πολιτική συκοφαντία ακροδεξιών κύκλων.

Xounta_Diomidis 1
Η έρευνα του ellinikahoaxes στα αρχεία των ελληνικών επικαίρων και στο φωτορεπορτάζ της επταετίας δείχνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι συγγενής του πρωθυπουργού, αλλά μέλος των τελευταίων κυβερνήσεων των πραξικοπηματιών και μάλιστα καταγράφεται σε δύο ορκομωσίες των δοτών κυβερνήσεων.

Η πρώτη λήψη αφορά στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της κυβέρνησης του στις 8 Οκτωβρίου του 1973.

Xounta_Diomidis 2
Οι Διομήδης Αγγελόπουλος ορκίστηκε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
Από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της νέας κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας Οδυσσέα Αγγελή στη Βουλή...
Από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της νέας κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας Οδυσσέα Αγγελή στη Βουλή…

Η δεύτερη λήψη προέρχεται από το φιλμ των επίκαιρων που κατέγραψε την ορκωμοσία των νέων υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών της χούντας, Ιερώνυμο, παρουσία του αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, τον Ιανουάριο του 1972 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Xounta_Diomidis 3

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των Συνταγματαρχών και της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Xounta_Diomidis 4Ο Διομήδης Αγγελόπουλος μίλησε το 1973 στον φακό των Επικαίρων με θέμα την αποκέντρωση και το φιλμ έχει διασωθεί στο αρχείο της ΕΡΤ. Έκανε την ανάλυσή του για το παγκόσμιο φαινόμενο της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στις μεγαλουπόλεις και για την προσπάθεια αναζήτησης ενός διοικητικού συστήματος που θα διευκόλυνε την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο δραστήριος υφυπουργός το πρώτο διάστημα μετά την κατάρρευση του καθεστώτος έκανε συχνές παρεμβάσεις για τις συνθήκες κράτησης του Γ.Παπαδόπουλου. Μετά σιώπησε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναγνωρίζετε τον νεαρό με τα γυαλιά, πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε πάρτυ στη Λεμεσό; Σήμερα είναι από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Κύπρου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here