Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το καλοκαίρι του 1929 στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.
H αστυνομικός κυνηγάει μία παρέα αγοριών που έκαναν γυμνά μπάνιο στη λίμνη Σέρπετιν.

Τα αγοράκια τρέχουν για να γλιτώσουν και οι περαστικοί σαστίζουν με το απρόβλεπτο θέαμα.
Δεν πρόκειται για παραβάτες του ποινικού κώδικα, αλλά μέσα σε μία στιγμή ξεγνοιασιάς έβγαλαν τα ρούχα τους παραβίασαν τον κώδικα ευπρέπειας και περιβολής. Έτσι βούτηξαν τσίτσιδα στη λίμνη για να δροσιστούν στην καρδιά του καλοκαιριού. Δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε καταγγελία κάποιου ενοχλημένου περιπατητή, αλλά η αστυνομικός έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και καταδίωξε τους νεαρούς «γυμνιστές’ του πάρκου με ένα ραβδί στο χέρι…
Εκείνη την εποχή ένα από τα καθήκοντα των γυναικών αστυνομικών, που μόλις πριν από λίγα χρόνια είχαν μπει στη αστυνομία, ήταν να περιπολούν στα πάρκα και να ασχολούνται κυρίως με τις γυναίκες και τα παιδιά.

Τα καλοκαίρια οι Λονδρέζοι συνήθιζαν να επισκέπτονται την περιοχή και να περπατούν ανάμεσα στο πράσινο.
Το Χάιντ Παρκ είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης και αγαπημένος προορισμός μικρών και μεγάλων, από τότε που δημιουργήθηκε.

Τον 16ο αιώνα το πάρκο χρησιμοποιούνταν ως χώρος κυνηγιού από τη βασιλική οικογένεια. Η έκταση άνηκε στους μοναχούς, από τους οποίους την κατάσχεσε ο βασιλιάς Ερρίκος για να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι.

Το 1637 το πάρκο άνοιξε για το κοινό και άρχισε να προσελκύει τους πολίτες του Λονδίνου.
Ένας βασιλικός κηπουρός με ιδιαίτερο ζήλο, δούλευε για χρόνια στο πάρκο και χάρη σε αυτόν απέκτησε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.
Νέα πνοή στο Χάιντ Παρκ έδωσε η βασίλισσα Καρολίνα, με τη δημιουργία της πρώτης τεχνητής λίμνης που έμοιαζε φυσική. Η λίμνη Σέρπετιν, όπως ονομάστηκε, βρίσκεται μέσα στο πάρκο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για κολύμπι και βαρκάδες.Watson's Corner-speakers

Το πολιτικά ανυπότακτο πάρκο

Το αγαπημένο σημείο των επισκεπτών είναι η «Γωνιά του Ομιλητή», η οποία δημιουργήθηκε ως απάντηση στις ταραχές που ξέσπασαν όταν η αστυνομία διέλυσε μια πολιτική συγκέντρωση.
Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να πηγαίνουν στο σημείο και να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.
Αρκετοί ομιλητές έχουν παραβρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο, ανάμεσα τους ο Βλαντιμίρ Λένιν, ο Τζορτζ Όργουελ και ο Καρλ Μαρξ.

Hyde Park -Marx -Lenin
Το πάρκο συνδέθηκε με εορτασμούς και ευχάριστες δραστηριότητες στην καθημερινότητα των Λονδρέζων.
Είναι μια ανάσα οξυγόνου στο κέντρο του Λονδίνου και αποτελεί δημοφιλή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα και συναυλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Νεκροί και τραυματίες κείτονταν παντού. Ανθρώπινα μέλη ήταν διασκορπισμένα γύρω μου». Ο φωτογράφος, που απαθανάτισε ένα μωρό μετά από βομβαρδισμό και επικηρύχτηκε από τους Ιάπωνες…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here