Ανατριχιαστικό βίντεο περιλαμβάνεται στα πειστήρια, που έχουν στην κατοχή τους οι ανακρίτριες, σχετικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο βίντεο, που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, παρακολουθούμε μέλη της Χρυσής Αυγής να κραυγάζουν συνθήματα μίσους.

«Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς«, δίνεται το παράγγελμα και ακολουθούν οι κραυγές από τους συγκεντρωμένους.

xrusi augi porismaΤα ίδια συνθήματα είχαν ακουστεί από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια παρέλασης στις 25 Μαρτίου 2010.

Μείζον θέμα έχει προκαλέσει, η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος φώναξαν απανωτά, ακραία ρατσιστικά συνθήματα, παρελαύνοντας στο κέντρο της Αθήνας παρουσία δεκάδων θεατών. Μάλιστα το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Οι ανακρίτριες Ι. Κλάππα-Χριστοδουλέα και Μ. Δημητροπούλου-Ανδρεάδου στο πόρισμά τους με το οποίο ζητούν άρση ασυλίας 16 βουλευτών, ουσιαστικά θέτουν θέμα νομιμότητας για τη λειτουργία του κόμματος, κάτι που κάνει ορατό πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Στις 190 σελίδες του παραπεμπτικού πορίσματος, με βάση την εξέταση εγγράφων, βίντεο και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, οι βουλευτές περιγράφονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία και προσδιορισμένους ρόλους, που έδιναν εντολές για εγκληματικές ενέργειες.

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται«, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή:news247

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here