Σε αναζήτηση νέου χώρου όπου θα στεγάσει την ιδιόχειρη κατασκευή εις μνήμη των ηρώων – μαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, βρίσκεται η Πρωτοβουλία Μνήμης.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης, Ανδρέας Πεττεμερίδης, σε δηλώσεις του στο Sigmalive ανέφερε: «Eίναι τραγικό… Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από διάφορους Φορείς και Δήμους για να στεγαστεί αυτή η κατασκευή. Εμείς όμως θεωρούμε ότι είναι τεράστιος ο συμβολισμός να βρίσκεται στο χώρο της θυσίας των ηρώων μας και η προσπάθεια μας εστιάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Το ιδιόχειρο αυτό μνημείο αποφασίστηκε όπως μετακινηθεί από τον χώρο μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας. Η απόφαση ελήφθη μετά από παράπονο του ιδιοκτήτη συγκεκριμένου τεμαχίου γης ο οποίος κατήγγειλε ότι ανεγέρθηκε χωρίς την έγκριση του.

Ο κ. Πεττεμερίδης, υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του τεμαχίου ισχυρίστηκε ότι ο λόγος της αντίδρασης του ήταν επειδή ήθελε να πουλήσει το χωράφι και το μνημείο εμπόδιζε αυτή την προοπτική.

Η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης προς τον ιδιοκτήτη ήταν πως πρόκειται για μια ιδιόχειρη μικρή μετακινούμενη κατασκευή κι όταν θα πουλήσει το χωράφι τότε θα το μετακινούσαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πεττεμερίδη, ο ιδιοκτήτης επέμεινε στη θέση του ξεκαθαρίζοντας του «ότι θέλει να φύγει» ενώ παράλληλα προχώρησε σε καταγγελία για το περιστατικό στην Αστυνομία με την Νομική Υπηρεσία να λαμβάνει οριστική απόφαση μετακίνησης του μνημείου.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο δήλωσε: «Απόψε δυστυχώς, αποχαιρετούμε και το μνημείο καθώς,  η πολιτεία αποφάσισε, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα, να το μετακινήσει». Και συνέχισε λέγοντας: «πόσο προκλητικό μπορεί να είναι ένα μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό, όταν πιο κάτω υπάρχει ένα τουριστικό check point;».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μετακίνηση του μνημείου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων τόσο των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση μνήμης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here