news247

Με ανυπομονησία αναμένεται σήμερα η πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου που σημειώνεται εδώ και 99 χρόνια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το φαινόμενο θα έχει μεγαλύτερη ορατότητα, καθώς θα είναι ορατή κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες, την αποκαλούν «η μεγάλη αμερικανική έκλειψη». Εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι ξεκίνησαν από το Σαββατοκύριακο να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη, βυθίζοντας ξαφνικά τη Γη στο σκοτάδι στη μέση της ημέρας για μερικά δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ από τις 09.05 (τοπική ώρα, 19.05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη θα είναι ολική 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στο Όρεγκον.

Συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν σε μια λωρίδα πλάτους 113 χιλιομέτρων η οποία διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες θα μπορέσουν να δουν την ολική έκλειψη ηλίου. Όμως εκατομμύρια ακόμη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια μερική έκλειψη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αστρονόμων.

Η Νότια Καρολίνα στις ακτές του Ατλαντικού είναι η τελευταία Πολιτεία των ΗΠΑ όπου θα είναι ορατή η ολική έκλειψη του ηλίου στις 21.48 (ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Τσάρλεστον.

Ο Πλανήτης Χ και η Παλαιά Διαθήκη

Από το «Μαύρη Σελήνη» των μαγισσών μέχρι τις εσχατολογίες του Ντέιβιντ Μιντ, αυτές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τη σημερινή ολική έκλειψη ήλιου να σημαίνει την αρχή του τέλους του κόσμου.

Η σημερινή ολική έκλειψη ηλίου έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο λόγω της σπανιότητας του φαινομένου και του μοναδικού θεάματος που θα προσφέρει, αλλά και γιατί κατά τους συνωμοσιολόγους σηματοδοτεί την αρχή της Αποκάλυψης.

Συγκεκριμένα, αν επαληθευτεί η θεωρία του γνωστού για τις εσχατολογίες του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Μιντ, μας απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι το τέλος του κόσμου και της ανθρωπότητας. Ο εμπνευστής του βιβλίου «Πλανήτης Χ – Η έλευση το 2017» δηλώνει πεπεισμένος ότι η ολική έκλειψη ηλίου της 21ης Αυγούστου θα σημάνει την απαρχή της συντέλειας του κόσμου, η οποία θα επέλθει βάσει των αρχικών προβλέψεών του στις 23 Σεπτεμβρίου (σ.σ.: στην πορεία ο Μιντ άλλαξε την πρόβλεψή του και υποστήριξε ότι το «τέλος» θα έρθει τον Σεπτέμβριο).

Την έκλειψη του ηλίου, όπως υποστηρίζει ο Μιντ, θα ακολουθήσει η σύγκρουση του πλανήτη Νιμπίρου (ή Πλανήτη Χ) με τη γη. Ο πλανήτης Νιμπίρου δεν έχει εντοπιστεί από τους επιστήμονες – η NASA άλλωστε έχει διαψεύσει την ύπαρξη του- ο Ντέιβιντ Μιντ ωστόσο υποστηρίζει ότι το αστέρι είναι δύσκολο να εντοπιστεί λόγω της γωνίας που προσεγγίζει τη Γη.

Κατά τον Αμερικανό συγγραφέα, αμέσως μετά την έκλειψη, ο Νιμπίρου θα εμφανιστεί στον ορίζοντα και θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, λόγω της έλξης του από τον «δίδυμο» πλανήτη του ήλιου. Θα συγκρουστεί με τη Γη 33 μέρες μετά, αφανίζοντας την ανθρωπότητα. Σημαδιακός αριθμός το 33, κατά τον Μιντ, δεδομένου ότι τόσες φορές αναφέρεται στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης το όνομα Ελοχίμ (άγγελοι του Θεού).

Ο Μιντ χρησιμοποιεί αρκετά αποσπάσματα από τη Βίβλο για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του: «Δείτε, έρχεται η Ημέρα του Κυρίου. Μια σκληρή μέρα με οργή και άγριο θυμό που θα ερημώσει τη Γη και θα καταστρέψει τους αμαρτωλούς. Τα αστέρια του ουρανού και οι αστερισμοί τους δεν θα δείξουν το φως τους. Ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και το φεγγάρι δεν θα δώσει το φως του», αναφέρει ο συγγραφέας επικαλούμενος το εδάφιο από το κεφάλαιο 13 της Παλαιάς Διαθήκης.

Η «Μαύρη Σελήνη»

Η «Μαύρη Σελήνη», η οποία συντελείται σήμερα και ευθύνεται για την ηλιακή έκλειψη, είναι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, το οποίο πολλοί συνδέουν με την Αποκάλυψη και το τέλος του κόσμου.

Το σπάνιο φαινόμενο του «μαύρου φεγγαριού» έχει να κάνει με την κίνηση της Γης και του δορυφόρου της, δηλαδή της Σελήνης, την οποίας η φωτεινή πλευρά θα είναι από την άλλη πλευρά, και έτσι αυτό που θα δούμε εμείς από τη Γη θα είναι μία σκιά.

Συγκεκριμένα, η σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.

Το «μαύρο Φεγγάρι» ή «Μαύρη Σελήνη» όπως ονομάζεται το δεύτερο νέο φεγγάρι μέσα σε ένα μήνα είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 32 μήνες. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, το φαινόμενο δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, ωστόσο οι συνωμοσιολόγοι έχουν διαφορετική άποψη. Μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για κακό οιωνό για την ανθρωπότητα. Οι οπαδοί του Γουϊκανικού Κανόνα (Wicca, κοινώς μοντέρνα μαγεία ή «Τέχνη των Σοφών») πιστεύουν ότι τα ξόρκια και τα τελετουργικά που γίνονται κατά τη διάρκεια της Μαύρης Σελήνης είναι πιο ισχυρά και αποτελεσματικά. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι λόγω της δύναμής τους, είναι απαγορευτικό να συντελούνται κατά την έκλειψη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here