Έρευνα διεξάγουν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου για την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού, μετά από καταγγελίες που έγιναν για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με το sigmalive.gr, ο 14χρονος φαίνεται να βρισκόταν σε απόγνωση, καθώς είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο, προκειμένου να εργαστεί και να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του, ενώ προερχόταν από οικογένεια που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός χθες βράδυ από τον πατέρα του, ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να παίρνει χρήματα στο σπίτι, αφού θεωρείτο πως ήταν υποχρέωση του, ως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 14χρονος εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επιστρέψει στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις δουλειές τις οποίες αναγκαζόταν να κάνει, ήταν πολύ βαριές για ένα παιδί.

Η είδηση του θανάτου του 14χρονου προκάλεσε σοκ στο χωριό, με τους κατοίκους να μιλάνε για ένα ευγενικό παιδί που πάντα συνόδευε και πρόσεχε τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ενώ όταν συνομιλούσαν μαζί του, ένιωθαν πως είχαν απέναντι τους ένα ώριμο ενήλικα και όχι ένα παιδί.

Επίσης, όπως καταγγέλλεται, πρόσωπα που γνώριζαν τις καταστάσεις της οικογένειας, είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και μάλιστα, το Γραφείο Ευημερίας ήταν ενήμερο. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο 14χρονος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, όπου ήταν και η μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει και να ζήσει όπως όλα τα παιδιά.

Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, ήταν ιδιαίτερα φειδωλή στις δηλώσεις της και αρκέστηκε να πει πως το περιστατικό διερευνάται, τόσο από τις ΥΚΕ όσο και από την Αστυνομία, καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με πληροφορίες από reporter

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here